Vil makse høstens utgivelser

HØSTAKTUELL FORFATTER PÅ NORGESBESØK: Her er Caroline Criado Perez flankert av forlagets største fans, Elin Hagen og Evy Fjøren.

PRESS-BOKHØSTEN: – For utenverdenen er det nok sammenslåingen til Forente Forlag som virker viktigst, men for oss i Press er det fullt fokus på å makse høstens utgivelser, sier Torgeir Husby i Press forlag.

De siste ukene har vi bladd oss gjennom forlagenes høstlister og gitt mange glimt inn i høstens boknyheter. Nå har turen kommet til Press forlag.

Vi starter med tre bøker fra høstlisten deres man særlig burde merke seg:

Solvej Balle: Om utregning av romfang, I. Dette er første bind i septologien om Tara som faller ut av tiden og hver dag våkner opp til 18. november, er en stor litterær begivenhet. Solvej Balle har brukt trettifem år på dette prosjektet og de tre første bøkene er nominert til Nordisk råds litteraturpris. Forlaget melder at kritikken i både Danmark og Norge har vært fantastisk.

Tom Victor Gausdal og kona Torill Schinstad har skrevet kokeboka Knallgodt. Helt uten gluten. Tom Victor har i en årrekke vært en av Norges mest profilerte kokker og kokebokforfattere. Men hjemme lager han gjerne litt annen mat enn den han serverer ute. Fordi både kona og et av barna er glutenintolerante, har familien måttet finne nye måter å lage favorittmaten på. Sammen har Torill og Tom Victor lett etter oppskrifter, knep og ingredienser som gjør det mulig å lage knallgod mat, helt uten gluten.

Merlin Sheldrake: Sammenvevde liv var en storselger og kritikerfavoritt i Storbritannia. Sopp er den eldste livsformen på landjorda, er overalt, og mennesket er helt avhengig av de, Likevel vet vi svært lite om den. Sheldrakes livlige og personlige utforskning tar oss fra gjær til psykedeliske stoffer, via soppene som er de største organismene på planeten, til de som knytter planter sammen i komplekse nettverk kjent som «Wood Wide Web».

Satser tungt på oversatt sakprosa

Forlaget Press satser fortsatt på kokebøker av høyeste kvalitet. Samtidig satser vi tungt på oversatt sakprosa denne høsten. For utenverdenen er det nok sammenslåingen til Forente Forlag som virker viktigst, men for oss i Press er det fullt fokus på å makse høstens utgivelser. Vi har en knallgod liste som fortjener et godt salg, og håper på flere plasseringer på bestselgerlista enn på lenge!

Hva er en «skjult skatt» på deres høstliste?

Søren Ulrik Thomsens bok Store Kongens gate 23 er en liten perle av en tekst. Boka handler om å stå midt mellom barndommen og voksenlivet, i den perioden da alt betyr noe. Boka begynner slik: «Er det et eget år eller sted i et menneskes liv som etter som tiden går, vil vise seg å være det viktigste? Punktet der passerens spiss kan plasseres fordi alt før peker drømmeaktig inn mot det og alt etter viser tilbake til dette sentrumet som man ikke erkjenner betydningen av før langt senere?»

Kan du trekke frem en fersk forfatter det er verdt å merke seg på høstlisten deres?

Caroline Criado Perez er en ny forfatter på norsk. Men hun har allerede en stor tilhengerskare. Hennes bok Usynlig kvinner treffer særlig den yngre generasjonen med feminister. Da hun var på besøk i Oslo i september, fylte hun litteraturhusene i både Trondheim og Oslo, og signeringskøene gikk ut av døra.

 

MER FRA BOKHØSTEN 2022:

TIDEN-BOKHØSTEN: – Står foran et gjennombrudd

EGMONT-BOKHØSTEN: En slagferdig høstliste

FIGENSCHOU-BOKHØSTEN: Dovregubber og eldgammel ondskap

MANGSCHOU-BOKHØSTEN: Bøker med landeplagepotensial

ASCHEHOUG-BOKHØSTEN: Potensielle suksesser og prisvinnere

PITCH-HØSTEN: Skal finne meningen med livet

OKTOBER-BOKHØSTEN: Forfatterveteraner og amerikanske drømmer

CAPPELEN DAMM-BOKHØSTEN: – En overbevisende start

FRISK-BOKHØSTEN: Følger og skaper trender

RES PUBLICA-BOKHØSTEN: Bjørn, Bitsch og Bullough

SPARTACUS-BOKHØSTEN: Nye fortellinger om Norge

MEMO-BOKHØSTEN: Satser på tidløse faktabøker

SKALD-BOKHØSTEN: – Går attende til røtene

SAMLAGET-BOKHØSTEN: – Særleg sterk haust

SOLUM BOKVENNEN-BOKHØSTEN: – Noe for enhver

VIGMOSTAD & BJØRKE-BOKHØSTEN:– En fantastisk høst fra ende til annen

BONNIER-BOKHØSTEN: – En spesielt sterk sakprosaliste

FONTINI-BOKHØSTEN: Gode lettlestbøker og solide serier

DREYER-BOKHØSTEN: – Typisk Dreyer-bokhøst

GYLDENDAL-BOKHØSTEN: – Både strikk og samfunnskritikk

KOLON-BOKHØSTEN: Farssentrert bokhøst

MANIFEST-BOKHØSTEN: – Tydelige og engasjerende bøker

VARDE-BOKHØSTEN: Boblende bokhøst fra Varde