Dovregubber og eldgammel ondskap

Arne Lindmo (Foto: Figenschou)

FIGENSCHOU-BOKHØSTEN: Det går virkelig troll i ord på Figenschous høstliste.

Ute endres fargene, og i bokhandlerne kommer det nye bøker inn. Det betyr bare én ting: Det er bokhøst. De neste dagene og ukene skal vi bla oss gjennom forlagenes bokhøst og gi dere lesere et innblikk i hva forlagene har å by på denne høsten. Nå er turen kommet til Figenschou forlag.

En av forlagets store satsinger denne høsten er den illustrerte romanen Trollheim fra debutant Arne Lindmo. Boken, som er illustrert av Ida Skjelbakken, er en fantasy med skapninger fra norsk folketro og norrøn mytologi.

– Arne Lindmo er knallgod på action-sekvenser og starter boken in-medias-res slik at de unge leserne holdes i ånde fra første side! Dette er en helt nødvendig egenskap hos en forfatter i dag. Barn i dag er vant til at det skjer noe hele tiden, de har ikke den tålmodigheten jeg selv hadde da jeg åpnet en bok som barn, , sier forlegger Anitra Figenschou.

Første bok i serien, Kråkeslottets hemmelighet, ble lansert tidligere i august – men allerede i oktober kommer andreboken, Hevneren fra Helheim. Serien følger de tre vennene Adam, Tara og Tobias, som opplever mystiske ting i hjembyen Trollheim. Før de vet ordet av det må de gå til kamp mot eldgammel ondskap før hele verden går tapt.

Inn i Dovregubbens hall

Figenschou har tidligere hatt suksess med serien Eventyrorkesteret, hvor tidligere utgitte bøker befatter Tryllefløyten, Tornerose og Nøtteknekkeren. Serien er hittil trykket i 16 500 eksemplarer.

– Bøker med lyd er en voksende trend i markedet for førskolebarn. Lyden gir den umiddelbare begeistringen hos barnet som vekker nødvendig interesse for bokens innhold, sier Figenschou.

Nå kommer I Dovregubbens hall.

– Fortellingen er inspirert av Ibsens Peer Gynt og scenen der Peer går inn i Dovregubbens hall. På hvert bokoppslag er det en noteknapp du kan trykke på og den vakreste musikk av vår egen Grieg flyter ut av boksidene.