Bøker med landeplagepotensial

BERGENSFORLAGET MANGSCHOU: Åsne Bruvik Lie, Evy Singstad og Marianne Rieber (Foto: Gaute Singstad)

MANGSCHOU-BOKHØSTEN: – Voksenlista til Mangschou forlag utmerker seg med to sterke historier, sier informasjonssjef Evy Singstad.

Ute endres fargene, og i bokhandlerne kommer det nye bøker inn. Det betyr bare én ting: Det er bokhøst. De neste dagene og ukene skal vi bla oss gjennom forlagenes bokhøst og gi dere lesere et innblikk i hva forlagene har å by på denne høsten. Nå er turen kommet til Mangschou forlag.

Vi starter med tre av høstbøkene man særlig burde merke seg:

Putins troll. Russlands informasjonskrig mot den demokratiske verden er en urovekkende studie av Russlands propagandamaskin i aksjon og en thriller fra virkeligheten. Da den finske journalisten Jessikka Aro avslører hvordan Kreml fører informasjonskrig mot Vesten, blir hun selv angrepet og må flykte fra landet sitt. Forlaget kaller boken: «sjokkerende og svært interessant lesning.».

Mille og Mille tar kaka er første bok i en ny dansk humorserie med «landeplagepotensiale» for barn fra 9 til 12 år. En bok om å få en bestevenn som heter det samme som deg, og som får ideene til å poppe som popkorn, og latteren til å sprute ut av både nese og munn. Ikke alle tulleideer er gode, og de må redde kjæresteforholdet til storebroren Jonas.

Sabrina Ghayour er kokebokforfatteren britene går til for inspirasjon til mat fra Midtøsten. Hennes første kokebok Persiana var banebrytende innenfor sjangeren da den kom i 2014. Nå er hun aktuell i Norge med vegetarkokeboksukseen Bazaar som har toppet bestselgerlistene i Storbritannia.

Utmerker seg med raushet

– Voksenlista til Mangschou forlag utmerker seg med to sterke historier, dokumentaren Putins troll om den finske journalisten som presses til å flykte fra sitt hjemland av russiske agenter og Johan Ehns varme roman om en barndom og et liv i Folkhemssverige, sier markedsansvarlig i Mangschou, Evy Singstad.

Johan Ehn debuterer som forfatter for voksne lesere med boka Ikke død ennå. Elis 84 år våkner opp på sykehuset og forstår han har dårlig tid til å få svar på spørsmålene han har lurt på gjennom livet: hvorfor han ble sendt bort som barn og hva skjedde egentlig med hans første kjærlighet?

– Ehn er verdt å oppdage fordi fortellingene hans utmerker seg med raushet og varme, og innsiktsfulle karakterskildringer, sier Evy Singstad.

På barnas premisser

– Barneboklista til Mangschou denne høsten er på alle måter gjennomillustrert og er skrevet på barnas premisser, sier Singstad.

I tillegg til Mille og Mille lager kake, utgir også Mangschou OH! En bok som lager er lyd. Forlaget hevder dette er «en høytlesningsbok du ikke har sett maken til.»

Gjør som boka sier og på magisk viser våkner prikkene og boblene i en helt vanlig bok til liv og lager lyd og musikk. Kunstneren Hervé Tullet får barna til utforske den trykte boka på nye måter.