Mest leste dikt i 2021

Erik Bye

LYRISK: Noe av årsaken til at vi for åtte år siden startet søndagsspalten "Lyrisk", var ønsket om å bidra til å lufte og holde gamle diktskatter i hevd.

«Instaposien» lever helst egne liv med titusener av «followers» på Instagram, mens eldre dikt ofte er forbeholdt en og annen diktantologi som tilfeldig utkommer.

Ved årsslutt er det alltid spennende å se hvilke dikt som oftest er lest. Alle diktene vi har omtalt finner du under fanen Lyrisk her i bladet. Mange fine vers å ta med seg.

Vi deler ønsket om å holde gamle diktskatter i hevd med entusiaster som Arild Vedvik i Poesiringen og Knut Gørvell med Ukas dikt.  Bokklubben feiret videre 60-års jubileum i fjor med å utgi Marit Borkenhagens antologi Dikt for livet – 151 dikt til livets anledninger.

Så slår vi selvsagt også slag for nye bøker og diktere. Som eneste organ i landet bringer BOK365 månedlige lister over lyrikksalget i bokhandel. Om få dager vil vi oppsummere med hele fjorårets liste. Lista vil bli toppet av Trygve Skaug og Hans Børli. Av fjorårets nye diktsamlinger vil Edvard Hoems Ute, langt der ute og Victoria Dalsbergets Du er nok ligge øverst.

For å følge med på ny poesi anbefaler vi – foruten ovennevnte Vedvik og Gørvel – også Helge Torvund og Diktkammeret. Videre podcasten til aldri hvilende Henning H. Bergsvåg: Poesidigg.

Det er viktig at poesien ikke drukner i de mer underholdningspregede litteratursjangrene.

Godt nytt poesiår!

Mest leste dikt – Bok365 – 2021


Klikk på tittelen for å lese hele diktet.
WordPress Tables Plugin