«Stargate» hylles ute

FÅR KRITIKERROS UTE: Ingvild H. Rishøi (foto Mathias Fossum)

Ingvild H. Rishøi blir hyllet i utlandet.

Stargate. En julefortelling (Gyldendal), signert Ingvild H. Rishøi, oppnådde suksess i Norge i fjor, med gode salgstall og litteraturpriser. Nå hylles romanen i utlandet.

Ti land har så langt sikret seg rettighetene til Rishøis roman om ungjenta Ronja, som bor på Tøyen med storesøster Melissa og deres alkoholiserte far.

Boken er også blitt en kritikerfavoritt i landene som har rukket å gi den ut.

– Temaet er jo ikke særnorsk: Familier som har problemer med rus finnes overalt. Jeg håper boka når fram til noen av dem, sier forfatteren selv.

«Poetisk og magisk»

Boka ble nylig utgitt i Tyskland, Frankrike, Spania, Nederland og Slovakia, hvor gode skussmål ikke har latt vente på seg.

«En poetisk og magisk julefortelling som har potensialet til å bli en moderne klassiker», kvitterer blant annet anmelderen i tyske Bücher Magazine.

Hjemme i Norge er prosessen med å gjøre Stargate om til julefilm, i gang. Det er produksjonsselskapet Motlys som kjøpte opsjon, etter stor interesse fra flere hold. De står bak produksjoner som «Heimebane», «Ninjababy», «a-ha – the movie» og «Kyss meg for faen i helvete».

Les Bok365s anmeldelse av Stargate: Magisk, tragisk og virklighetsnært