Gruer seg til Atticus’ fall

- At en av litteraturens store helter er blitt rasist, er vanskelig å svelge, synes BOK365s medarbeider i London, Kristin Hartvedt. Her er hennes sommerlesning.

Kristin Hartvedt bor i London, der hun har gjort ferdig studiene i engelsk litteratur. Nå jobber hun med markedsføring i et nettselskap – og skriver for BOK365. Her er Kristins sommerlektyre.

 

– Sommerlesning er noe av det fineste som finnes, og med kun to uker ferie denne sommeren, har jeg tenkt veldig nøye igjennom hva som får plass i strandvesken min i år.

 

kristin3

 

Har lest:

Margaret Atwood – Tjenerinnens beretning (1987)

kristin1 atwoodJeg elsker Margaret Atwood. Hun blander en fantastisk skriveevne med spenning og politisk budskap. Jeg får rett og slett ikke nok, og dette er den femte Atwood-boken jeg har lest på ett år. Selv om det er en gammel bok, er den fortsatt like relevant. Handlingen er satt i en dystopisk fremtid, hvor kvinner ikke har noen rettigheter, og patriarkatet er gjeninnsatt for fullt. Vi hører historien gjennom tjenerinnen Offred, om et samfunn der kvinners verdi er avhengig av deres fruktbarhet.

 

kristin2

Miranda July – The first bad man (2015)

Jeg startet sommeren med Miranda Julys The First Bad Man, og ble ikke skuffet. Jeg leste hennes novellesamling Ingen hører til her mer enn du et par år tilbake, og gledet meg virkelig til Julys første roman. Og den skuffet altså ikke! Den er morsom, rar og emosjonell, akkurat som novellesamlingen hennes.

 

Skal lese/holder på med

HARPERLEECOVERWATCHMANHarper Lee – Go Set a Watchman/Sett ut en vaktpost (2015)

Endelig er Sett ut en vaktpost her. Det er lenge siden jeg gledet meg så mye til en utgivelse, jeg har virkelig hevet meg på denne hypen. Ikke bare fordi jeg gleder meg til å lese selve boken, men fordi jeg synes det er spennende med en bok det er så høye forventninger til. Etter å ha hørt utdrag fra handlingen, gruer jeg meg også litt. Før publisering, ble det kjent at alles store helt, Atticus Finch, blir rasistisk på sine eldre dager. Jeg må si jeg gruer meg litt til å lese om fallet til en av litteraturens store helter.

 

kristin 3

Neil Gaiman – Neverwhere (1996)

Neil Gaiman har ikke slått like stort gjennom i Norge som i Storbritannia, hvor han blant annet har vunnet flere priser. Jeg har fått beskjed av flere venner at det er på høy tid at jeg tar fatt på ham. Jeg ble anbefalt Neverwhere, som handler om Richard Mayhew som ved en feiltakelse befinner seg i en parallell, mørk verden under London. Jeg liker godt fantasiromaner, og gleder meg til å se hva Gaiman har å by på.

 

kristin4Kazuo Ishiguro – The Buried Giant (2015)

Til fødselsdagen fikk jeg Kazuo Ishiguros nyeste roman The Buried Giant, ettersom jeg ofte prater om hans tidligere roman Gå aldri fra meg. Det er en nydelig bok, så jeg gleder meg veldig til å lese også denne, til tross for blandet kritikk.

 

Les også:

Janneken Øverlands sommerlektyre

Nora Steenbergs somerlektyre

Anders Neraals sommerlektyre

Tom Egelands sommerlektyre

Jørn Lier Horsts sommerlektyre

Victoria Spanthus’ sommerlektyre