-Humor løser mange problemer

Hun debuterer med en roman om et helt spesielt hus og om et par eksentriske mennesker som får en ny sjanse.

Debutant: Heidi Bjørnes

Debuterer med: Blondehuset

Sjanger: Roman

Forlag: Silke

 

Bokens tre første setninger:

Regnet pisker ned, bølgene slår innover svabergene i harde, iltre kast. Torden og lyn avløser hverandre i en evig dans. Naturkreftene gjør opprør denne natten.

 

Fortell kort om boken din:

Det hundre år gamle Blondehuset er et sted der et utvalg skakkjørte, og mer eller mindre eksentriske mennesker, har søkt tilflukt for å slikke sine sår, og samle seg før de våger å ta stegene ut i den virkelige verden igjen.

Det er en varm roman fylt med humor, som jeg håper skal lokke frem både latter, og innsikter om oss mennesker.

 

Hvordan fikk du ideen til denne boken:

Jeg hadde en drøm om å skrive bok, men kom aldri i gang. Kan takke min niese og gode venn Anniken for at det ble noe av det, etter fem år med mas fra henne. Tittelen, og litt av første kapittel, ble til på en av mine turer i skogen. Løp hjem og skrev det ned, og hadde egentlig ikke noen videre handling. Men jo flere skogsturer jeg tok, jo flere ideer dukket opp.

 

Hva var det første du gjorde da du ble antatt?

Lo litt sånn hysterisk og hoppet rundt før jeg begynte å ringe og sende meldinger til familie og venner. Så kjørte jeg på gult i første lyskryss før jeg bråbremsa foran vinmonopolet, løp inn og kjøpte musserende vin. Ut i bilen, opp til Anniken, sprettet den første flasken, og vi brydde oss døyten om at den var lunken. Etter noen glass begynte dagdrømmene å ta helt over, da planleggingen om hva jeg skulle ha på meg når jeg ble invitert til å delta i God morgen Norge, og senere på kvelden, i Lindmo. Akk, for en vidunderlig kveld!

 

Hva tenker du om forlaget du debuterer på:

Jeg liker bøkene de gir ut, og synes min bok passer inn i deres sjanger. Så svært glad fordi jeg fikk bli en del av Silkegjengen!  Har hele veien under prosessen frem mot ferdig bok blitt fulgt opp på en profesjonell måte via mailer og telefonsamtaler. Varmt og engasjerende er Silke i et nøtteskall.

 

Hva skal du bedrive sommeren med mens du venter på høsten og utgivelse?

Jeg har kjøpt meg mitt eget lille Blondehus, som trenger litt oppussing, så mye av tiden vil nok gå med til det, samtidig med at jeg får besøk av barn og barnebarn. Og så blir det vel å drømme seg litt bort i utgivelse av bok og antagelig glemme hvor jeg har gjort av både malerkosten og barnebarna.

 

Hva har vært viktigst for din skriving?

Å få bruke og formidle de kreative evnene, og fantasien som til tider bobler over, til noe som etter hvert ble en bok. Jeg er så heldig å ha en stor familie og en god vennekrets der humoren står i høysetet. Og får tildelt store porsjoner med inspirasjon fra dem! Min mor var glad i å både lese og skrive, men av forskjellige grunner fikk hun aldri realisert sine ideer. Så har vel på min måte videreført hennes drømmer i min skriveprosess.

Det jeg har prøvd å få frem i boken er at humor kan brukes for å løse mange av livets problemer.

 

Ditt norske forfatterforbilde og hvorfor?

Det må bli Anne B. Ragde. For det første skriver hun godt, og greier å gjøre karakterene i sine bøker levende for leserne.  Og fordi hun ikke tar seg selv høytidelig, med sin saftige humor og selvfølgelig, trønderske lynne!

 

Hvor ser du deg selv som forfatter om 10 år?

Når man er debutant i en alder av snart 60, vil det si at om 10 år nærmer jeg meg 70 år… Hjelpe meg, i skrivende stund ble dette ganske så ille! Men trøsten er at det finnes så mange flotte forfattere i den aldersgruppen, så regner med det ikke er grunn til bekymring! Når den tiden kommer får jeg  løse kryssord og sudoku for å holde hjernen i form til å skrive min bok nummer …..  ja hvem vet.