Å lese langsomt i en bok

Fins det noe deiligere? Også i år røper BOK365s medarbeidere sine leseplaner for lange sommerdager. Først ut er Victoria Spanthus.

I ukene fremover vil medarbeiderne og gjesteskriebentene til BOK365 fortelle deg hva de leser i sommer. Alle har plukket ut fem bøker de nettopp har lest, leser eller skal til å lese. Kanskje er det et tips eller to å finne også? 

 

Victoria Jelsø Spanthus er altså først ut i vår serie om sommerlesevaner. Når hun ikke skriver om barnebøker og legger boklistene til rette for BOK365 og Bok & Samfunn, studerer Victoria engelsk litteratur på universitetet i Oslo. Og hun leser masse bøker. Her er hennes sommerlektyre:

 

80 B&S Victoria vignett

 

– Nå da alle eksamener er levert og vurdert, er det tid for å lese noe som overhodet ikke kan sammenlignes med pensum. Som litteraturstudent blir det mange krevende klassikere i løpet av et semester, og sommeren blir derfor bevisst brukt til å lese alt annet enn britiske eller amerikanske tungvektere.

 

Jeg har allerede lest The Heir av Kiera Cass, som er fjerde bok i The Selection series. Denne politiske Askepott-historien kan minne om Hunger Games, uten alt blodet. Jeg er veldig sikker på at serien kommer til å slå an blant unge lesere når bøkene kommer på norsk.

 

heir

 

I disse dager holder jeg på med Night School-serien av C. J. Daugherty. Første bok kommer i august, og det er Schibsted forlag som står for den norske utgivelsen. I bøkene følger vi Allie Sheridan som havner i trøbbel nærmest hver uke, og som til slutt blir sendt til Cimmeria Academy for å få orden på livet sitt. Men Cimmeria er ingen vanlig skole. Elevene driver med hemmelige aktiviteter på natten, alle lyver, og utenfor skolens murer lurer farer som truer elevene på skolen – spesielt Allie. Jeg er hekta!

 

bakmurene

 

Neste på lista er Sophie and the Sybil av Patricia Duncker –  en neo-viktoriansk romanse som finner sted i Berlin i 1872. Dette er en av årets utgivelser fra Bloomsbury, og forfatteren var å se på flere arrangementer under London Book Fair på Olympia i april.

 

sophie

 

Neste ut er så Kim Småge og boka Nattdykk (Aschehoug). Denne vet jeg ingenting om fra før,  jeg fant den mens jeg snoket i biblioteket til mor og far. Spennende å lese en bok uten  forventninger.

 

nattdykk

 

Jeg avslutter med Erindringer om en forlegger – forfattere om Harald Grieg (Gyldendal forlag).

 

Ønsker alle en riktig god lese-sommer, og jeg gleder meg til bokhøsten!