Oppdrett, offentlighet og blomster

I dag er det Anders Neraals tur til å dele sin sommerlektyre. Her er både lyrikk og debatt. Gjerne lest over et glass kald hvitvin.

Version 2Vår lyrikkredaktør og facebook-sjef Anders Neraal sluker bøker hele året. Hver søndag presenterer han en lyrisk perle her på BOK365, og hver eneste dag oppdaterer han facebook-siden vår. I dag er det hans tur til å dele sine sommelige leseoppelvelser. Her er Anders’ fem favoritter i sommer:

 

– I det som har vært av sommer har jeg lest to flotte diktsamlinger av året: Torgeir Rebolledo Pedersens «Åstedsblomster» og Hildegunn Dales «Ein halv dag». Disse skal jeg ta frem og glede meg over, hele lange sommeren.

 

coverdahle

åsted

 

Utviklingen i fiskeoppdrett bekymrer meg – for å si det forsiktig. Det skal bli spennende å lese Lars Lenths kritikerroste harselas over industrien i slapstick-romanen «Brødrene Vega».

 

brødrene vega

Professor Rune Slagstad fylte nettopp 70-år. I denne anledning utga Pax og Manifest boken «Tilløp til offentlighet». Her kan man følge Slagstads offentlige debatter i løpet av de siste ti årene. Dette er en perfekt bok å nyte i små doser sommeren gjennom – gjerne over et glass kald hvitvin.

 

offentlighet

 

En murstein av en paperback hører sommeren til. Min kone anbefaler Ken Folletts triologi om forrige århundre, dermed vil jeg nå gi meg i kast med første bind: «Kjempenes fall».

 

follett

 

Les også:

Lyrisk: Torgeir Rebolledo Pedersen

Lyrisk: Hildegunn Dale

I strupen på oppdretterne