33 forfattere med klimaopprop

INITIATIVTAKER: Maja Lunde (bildet) har tatt initiativet til oppropet, sammen med Anne Sverdrup-Thygeson. (foto: Oda Berby)

Stem Venstre, SV, Rødt eller MDG, er oppfordringen i et forfatteropprop i VG.

«Som forfattere arbeider vi med å lage fortellinger. Men den aller viktigste fortellingen er den vi skaper sammen, de neste tiårene: Den sanne beretningen om hvordan det går med oss mennesker, nå når vi stirrer natur- og klimakrisen rett i hvitøyet.», kan man lese i et forfatteropprop i dagens VG.

Maja Lunde og Anne Sverdrup-Thygeson har tatt initiativet til oppropet, som 33 forfattere har signert – blant dem profiler som Karl Ove Knausgård, Vigdis Hjorth og Jo Nesbø.

Fire med troverdighet

Oppropet viser til en kartlegging Naturvernforbundet har gjort, hvor de deler partiene i tre grupper ut fra hva de ønsker å gjøre for naturen. Dårligst ut kommer Senterpartiet, Høyre og Frp, i midten ligger KrF og Ap, mens SV, MDG, Rødt og Venstre har den mest troverdige politikken på området.

Forfatterne oppfordrer til å stemme på et av de fire partiene som ønsker handling, hvis man tar natur- og klimakrisen på alvor.

«Uten naturen forsvinner livsgrunnlaget vårt. Store endringer vil skje i vår egen levetid, men det er barna og barnebarna våre som virkelig rammes», skriver de.

 

Les også våre valgsaker:

SV: Vil ha modernisert boklov

Høyre: Boklov er ikke svaret

Rødt: Vil styrke bibliotekene

MDG: – Vil hindre vertikalt eierskap

Neste parti ut: Kristelig Folkeparti (onsdag)