Nominert til ARKs Barnebokpris

Bobbie Peers (Foto: Sofia Runarsdotter / Salomonsson Agency)

En debutant og en tidligere vinner (bildet) er blant de fem nominerte til årets barnebokpris.

– Blant de nominerte finner vi flere prisbelønte forfattere, men også en debutant, sier Linda Eriksen, kategorisjef for barne- og ungdomslitteratur i ARK. Hun legger til:

– Nivået på årets nominerte er høyt og jeg synes det er ekstra hyggelig at bøkene er så ulike i både tematikk og form.

ARKs barnebokpris er en litterær pris som tildeles årets beste barnebok. En pris kåret av de ærligste leserne, henger høyt for landets barnebokforfattere. Nå skal over 10 000 barn fra 5. til 7. klasse sette i gang med å lese og kåre årets beste barnebok. Prisen blir utdelt i Oslo i november. ARKs barnebokpris for 2020 gikk til Fenrisulven (Egmont) av Odin Helgheim.

Og de nominerte er…

Her er de nominerte til årets ARK Barnebokpris 2021:

Buffy By er eventyrlysten – en reiseskildring av Ingeborg Arvola (Cappelen Damm)

Ingeborg Arvola har mottatt Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur og har blitt nominert til Brageprisen. Hun har skrevet flere bøker for barn og voksne.

Snitch av Arne Svingen (Gyldendal)

Arne Svingen har skrevet over 100 bøker for barn og ungdom. Han har mottatt en rekke priser, deriblant Brageprisen, Kulturdepartementets litteraturpris og Bokslukerprisen. Han er i dag den tredje mest utlånte norske forfatteren på biblioteket. Arne Svingens romaner er oversatt til 20 språk, blant annet russisk, italiensk, fransk, spansk, koreansk og engelsk.

Snøkattprinsen av Dina Norlund (Egmont)

Snøkattprinsen er Dina Norlunds første tegneserieroman. Dina er inspirert av naturen, magi og mytologi, og bruker ofte barndomsminner som basis for ideene sine.

Sommer med Jo av Kristine Rui Slettebakken (Gyldendal)

Kristine Rui Slettebakken har i mange år jobbet som skuespiller og lydbokinnleser. Sommer med Jo er hennes andre bok.

Marvin Mellom og Fred på jorden av Bobbie Peers (Aschehoug)

Bobbie Peers debuterte som forfatter med Luridiumstyven som han vant ARKs barnebokpris for i 2015. Peers er filmregissør, manusforfatter og illustratør. I 2006 vant han Norges første og foreløpig eneste Gullpalme i Cannes.