Vega har fasiten

Stiller poden med "umulige" spørsmål? I så fall er hjelpen nær. Fasiten kommer i oktober.

 

Det fødes 60 000 barn årlig i Norge. Og jo eldre de blir desto mer spør de. – Heldigvis har vi fasiten, sier forlagsjef Finn Jørgen Solberg i Vega forlag.

 

DSC01140
Forlegger Finn Jørgen Solberg og markeds og informasjonssjef Elen Zickfeldt ser frem mot en spennende bokhøst i nye lokaler i St. Olavsgt.

Fasiten – for foreldre som ikke vet alt er skrevet av Petter W. Blichfeldt Schjerven og Kyrre Holm Johannessen, og den gir svar på absolutt alt, ifølge forleggeren. Boken er ren nødhjelp til de 120 000 nordmenn som årlig blir foreldre, og som gjennom hele avkommets barndom utsettes for spørsmål om alt. Om hvorfor himmelen er blå, om fisker drikker, og om det fins engler. I tillegg til spørsmål av typen «Hvorfor får Kåre får være lenger ute enn jeg?» og «hvorfor kan jeg ikke få mer lommepenger?»

– Forfatterne har regnet ut hvor mye lommepenger man skal ha utfra konsumprisindeksen i 1960, sier Finn Jørgen Solberg. – I tillegg er det en fasit for hvor lenge man kan være ute og oppe alt etter hvor gammel man er. I tilfellet Kåre er svaret enkelt: «Fordi han er eldre enn deg».

– Men hvis Kåre er yngre da?

– Da har forfatterne lagt inn nødsvar, sier Solberg. – Alt skal kunne besvares.

– Hva svarer man hvis Kåre er yngre og likevel får være lenger oppe da?

– Da svarer man «spør Mor!» sier forleggeren alvorlig.

Fasiten er en av bøkene Vega forlag har store forhåpninger til i høst. Den er klar for utgivelse i oktober.

 

Ny tenkemåte, krig og nostalgi

I oktober kommer også Kunsten å tenke klart av den sveitsiske forfatteren, økonomen og filosofen Rolf Dobelli. Boken har ligget to år på bestselgerlisten i Tyskland og tar for seg 99 ulike scenarier fra privatliv og jobb som folk flest kan komme bedre ut av hvis de lærer å tenke annerledes og utenfor de vante tenkemåten. Ifølge forlaget vil boken forandre din måte å tenke på, så hvis du ønsker det er det bare å løpe og kjøpe.

 

Spesialiteten til Vega forlag er likevel krigshistorie og nostalgi. Nostalgikerne får sitt gjennom blant annet Frøken Dianas vintage, der forfatterne Ellen Marie Garåsen og Elise Dingstad presenterer stiler og  moter fra 20- til 80-tallet.

imagegenNostalgi blir det også i en serie nye nostalgi-spørrebøker med 800 spørsmål fra hvert tiår fra 50-tallet til 80-tallet.

I mars ga Vega ut den kontroversielle boken Liste nr. 1, der de mest ettersøkte mistenkte landssvikerne ble presentert slik listen forelå i 1945.

Les også: Navngir 16 000 landssvik-mistenkte.

Og krigshistorie blir det både i dokumentar- og skjønnlitterær form også i høst. Alf R. Jacobsen kommer med kriminalromanen Djevelens kobber i oktober. Handlingen finner sted under, og like etter, andre verdenskrig, og ifølge forleggeren er tidsbildene forfatteren gir så autentiske at du føler du er tilstede.

Ellers fortsetter Vegas imprintforlag Valhall sin serie med krigshistorie i heftet form. Tre hefter kommer i høst. Frontkjemperne, Snikskyttere og Vikinger.

 

Australia

I tillegg satser Vega stort på en ukjent norsk utvandringshistorie. Nemlig den norske utvandringen til Australia. Den norske utvandringen til Amerika er godt kjent og dokumentert, men det er få som vet at vi har etterlatt oss landsmenn down under i flere hundre år også. I boken Nedenunder og hjem med undertittel Nordmenn i Australia gjennom 400 år, forteller historikeren Fredrik Larsen Lund om det norske Australia. Den boken kommer i september.

Og så blir det tegneserie for voksne i det forseggjorte heftet Jaybird – Redet av de finske brødrene Lauri og Jaako Ahonen. – Disney møter Kafka, sier forlegger Finn Jørgen Solberg om den boken.

De som har fulgt serien om vikingen Ravn av Giles Kristian kan også glede seg til en bok i høst. I Hevnens gud får du forhistorien til serien om Ravn. Den ventes i november.