Erobrer verden – og Stavanger

Nå skal Sandnes-gutten Ben ta Stavanger. Mens hans forfatter erobrer England - og befester posisjonen i Danmark.

Tore Renberg er klar med sin nye roman Angrep fra alle kanter, og forventningene er store. Allerede før utgivelsen her hjemme har danske Gyldendal kjøpt rettighetene til boken.

 

Dette skriver Renbergs norske forlag, Oktober, om hans nye roman Angrep fra alle kanter:

«Den briljante Sandnes-gutten Ben er fed up av sin gjerrige far og sin psykotiske mor. Han er lei av å sniffe bensin med storebroren Rikki bak det nedlagte speiderhuset. Nå har han en sommerfuglkniv i lomma og vil sette himmel og helvete i bevegelse for å skaffe seg et nytt liv.

Seksten kilometer lenger nord ligger verdens rikeste by, Stavanger. Der bor Hillevågsgjengen: onkel Rudi, Jan Inge og Cecilie. De lever utenfor loven. De er KrF-fans, digger heavy metal og gir blanke i oljesamfunnets regler. Det eneste de mangler er et brekk som gir store penger.

Sammen med sin skremte storebror Rikki forlater Ben barndomshjemmet og legger ut på en reise som skal bli katastrofal for enkelte og skinnende for andre. Det er oktober i Rogaland. Jorden drønner. Pengene knitrer. Pariserhjulet dreier. Stakkars barn av regnbuen.»

 

Suksess med første bind

Tore Renberg kom i fjor med første bind i den såkalte Teksas-trilogien. Vi ses i morgen ble godt mottatt både hos lesere og kritikere. Den ble nominert både til Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Vi ses i morgen har hittil et opplag på 35.000 eksemplarer, og er så langt solgt til seks land.

Boken kommer ut i Sverige i høst, og Renberg var nylig på en ukes turné i England for å lansere Vi ses i morgen der.

 

Les mer om det her: Britisk strandhugg for Renberg.

 

Vi ses i morgen fikk strålende kritikker da den kom ut i Danmark i mai i år, og skal vi tro Renbergs danske redaktør ligger det godt an også for den nye boken. Her er litt av «konsulentuttalelsen» fra ham: cover renberg

”hold da op for bog, hold da op for en forrygende finale med Ben og Rikki i pariserhjulet, som jeg læste både med fryd og med nerverne på højkant. Jeg må konstatere at Renberg har gjort det igen: skrevet en råstærk og underholdende historie om rigtige mennesker, der lever på kanten med en drøm om penge, fællesskab og kærlighed”.

Grunn til forventning med andre ord.

 

Slik Vi ses i morgen ble fulgt av en spesialskrevet sang av Jan Ove Ottesen, har denne gang Tønes laget boksingel til Angrep fra alle kanter. Låten heter «Indianara».

 

Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har siden gitt ut bøker i en rekke sjangere, samt skrevet for film og scene. Bøkene hans er prisbelønt og oversatt til en rekke språk.

 

(Foto: André Løyning)