– River i hjertet

DAGENS FRAMSNAKKER: Anja Gustavson.

FRAMSNAKKING: Hvilke anbefalinger får vi innenfor og utenfor Kagge-bobla?

Vår Framsnakker-spalte ruller videre. Her utfordrer vi en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. I dag: Kagge-redaktør Anja Gustavson.

Klokkeklart, sårt og ærlig

– Boka Skilsmissebarn – Beretninger fra unge voksne av Ida Christensen har riktignok fått en panegyrisk anmeldelse i Morgenbladet, og er fremsnakket av både Sissel Gran og Catrin Sagen – men likevel tror jeg ikke alle som fortjener å ha denne boka i livet sitt, kjenner til den ennå, sier Gustavson. – Christensen skriver klokkeklart, sårt og ærlig om det å være skilsmissebarn, uten å ta hensyn til de skilte foreldrenes dårlige samvittighet. Samtidig slipper hun til et kor av stemmer fra den nå voksne skilsmissebarn-generasjonen, små brokker av såre oppvekstminner som river i hjertet.  Alle som enten har vokst opp i to hjem eller er en forelder som sender barna sine av gårde til den andre forelderen annenhver uke (som meg selv), bør lese denne boka!

Blomstene vi omgir oss med

– Utenfor Kagge-bobla finnes det jo et hav av bøker jeg sikkert burde kjenne bedre til. Men en perle jeg har kjøpt og kost meg med i høst, er bokdesigner Terese Moe Leiners (hvis dagjobb er i Kagge) debutverk som forfatter, nemlig Vanlige blomster fra Ljå Forlag. Terese skriver innsiktsfullt, vakkert og informativt om blomstene vi omgir oss med (eller i hvert fall har mulighet til å omgi oss med, hvis vi er like hagekyndige som Terese!) og inspirerer stort! Med masse kule og originale bilder av fotograf Thomas Ekström, er boka i seg selv like vakker som en frodig blomsterbukett!

 

Se også våre øvrige framsnakkere så langt:

Anitra Figenschou, Figenschou forlag: Startskudd med data og dikt

Marius Hjeldnes, Spartacus: Kollaps og traumer

Helle Sommerfelt, Dreyers: Ny støy og gammel visdom

Per Arne Drangsholt, Saga Bok: Sagakonger og familiefeider

Malene Vilnes, Frisk forlag: Skeiv anbefaling

Håkon Strand, Strand forlag: To sterke historier

Gerd Johnsen, Res Publica: Coffee table for arbeidsfolk