Ny bok, nytt forlag

Kjell Ola Dahl (Foto: Oda Berby)

Kjell Ola Dahl utgir sin nye krim på Aschehoug.

– Da min redaktør gjennom mange år på Gyldendal pensjonerte seg, var det viktig for meg å finne den den riktige samarbeidspartneren. Jeg har tidligere jobbet med Marius og det var derfor helt naturlig å ta turen over Sehesteds plass, forteller Kjell Ola Dahl.

Han har tidligere utgitt en rekke kriminalromaner om politietterforskerne Gunnarstanda og Frølich på Gyldendal. 14. august kommer den enkeltstående krimromanen Assistenten på Aschehoug. Dahl forteller at han føler seg velkommen og ivaretatt av sitt nye forlag.

– Det er klart at jeg er spent, men det er mest med tanke på coronaen og hvilke konsekvenser usikkerheten rundt nedstengning og pandemien kan påføre bransjen. Det å gi ut bok på Aschehoug blir et nytt kapittel for min del. På en måte speiles dette også i årets utgivelse. Min første roman på Aschehoug er en enkeltstående kriminalroman med handling hentet både fra min egen familiehistorie og fra det politiske landskapet i mellomkrigstiden, sier Dahl.

Gleder seg til samarbeidet

Forlagssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug, Nora Campbell, gleder seg til samarbeidet med Dahl:

– Vi er veldig stolte over å kunne ønske Kjell Ola Dahl velkommen i den sterke krimstallen til Aschehoug. Nå har vi nye redaktører på laget, og da er det ekstra hyggelig at vi med en redaktør som Marius Fossøy Mohaugen trekker til oss en forfatter av Kjell Olas kaliber. Kjell Ola nyter stor respekt blant sine kolleger og kritikerne, og det er med god grunn: han er en mester i faget. Vi gleder oss stort til å utgi den fabelaktige Assistenten og til å samarbeide om flere spennende prosjekter i årene som kommer. Norske krimlesere har mye godt i vente!