Mest lest i sommer

Sommer på bakkekammen (foto: Rino Mind)

Høsten lister seg inn. Som sedvanlig har Bok365 i sommer tatt en ferierunde hos sentrale bokfolk. Her får du de mest leste besøkene.

I sommer rakk vi rundt til 40 ferierende bokfolk. Vi åpnet ballet i slutten av juni med tidligere leder av Oversetterforeningen, Cecilie Winger og avsluttet i begynnelsen av august med årets debutant, forfatteren Øyvind Rangøy.

Mest lest: Tone Hansen

Tone Hansen (foto: Fredrik Færden )

Mest lest av alle vi besøkte var landets største forlag, Cappelen Damm sin kommunikasjonssjef Tone Hansen. Tone kunne fortelle at hun i høst gleder seg til å dra på litteraturfestivalen Kapittel i hjembyen Stavanger, og at en av bøkene hun gledet seg til å utgi i høst var Abid Rajas Min skyld En historie om frigjøring. 

Les hele saken med Tone Hansen: Rørt til tårer av Abid Raja.

Runner up: Erik Thorhallsson

Bladcentralen har mange venner rundt i landet. Centralen distribuerer bøker og magasiner til rundt 4 500 dagligvarehandler, kiosker og bensinstasjoner over det ganske land. Bladcentralens sjef, Erik Thorhallsson ble «runner up» på lista. Erik avslørte at hans favorittbok, og antagelig favorittforfatter, er Den gamle mannen og havet av Ernest Hemingway.

Erik Thorhallsson (foto: BC)

Les spalten med Erik Thorhallsson: Ville svart «Den gamle mannen og havet».

På pallen: Morten Langeland

Morten Langeland

Siste pallplass går til en av de mange forfatterne vi besøkte, årets vinner av Sult-prisen, Morten Langeland. Morten fortalte at han har skrevet de aller fleste av bøkene sine om sommeren, og at han også i år var i full gang med å fullføre en. Blomsterbuketten gikk til avtroppende generalsekretær i Forfatterforeningen, Mette Møller.

Les samtalen med Morten Langeland: Skriver bøker om sommeren

På de neste topplassene fulgte Norli-sjef John Tomasgaard, høstens debutant Britt Marie Bye og Cappelen-redaktør Dagfinn Møller som avslørte hvorfor han har solgt alle kyrne.

Alle gjestene er blitt mye lest, og flere burde vært nevnt. Takk til alle dere som bidro til å krydre en minnerik sommer!

Alle årets sommergjester kan du se og lese her.