Ville svart «Den gamle mannen og havet»

Erik Thorhallsson

SOMMERGJESTEN: Erik Thorhallsson er adm.direktør i Bladcentralen som distribuerer blader og bøker til 4 500 dagligvarehandler, bensinstasjoner og kiosker.

Tradisjonsrike Bladcentralen ble etablert i 1933. Etter ti vanskelige år med fallende omsetning har man de siste to-tre årene maktet å bryte nedgangtrenden. Erik Thorhallsson ble fast ansatt som sjef i Bladcentralen ved nyttårstider i 2019.

– Hvor tilbringer du ferien, Erik? 

I år blir vi nok først og fremst hjemme. Alle planene ble torpedert av Covid-19. Har en liste med «hage-prosjekter» som jeg tenkte det var mulig å gjennomføre i år. Så er det oppfølging av yngste datteren som skal trene fotball mer eller mindre hver dag.

– Hva en god sommerferie inneholde?

Sol og fint vær står nok øverst på listen. Da blir det en fin ferie uansett hvor man befinner seg. Også masse tid til å være med ungene på deres aktiviteter. I år blir det mye fotball.

– Hvilken bok er den beste du har lest så langt i år? Og hvilken ligger øverst i bokbunken i ferien?

Nettopp ferdig med Shuggie Bain så det må bli den. Saaby Christensens En tilfeldig nordmann ligger høyt oppe i bunken.

– Hva ville vært tittelen på boken om ditt liv?

Det skal ikke skrives noen bok om mitt liv..

– Automatisk fraværsmelding eller litt mailsjekking fra stranden?

Har nok lagt meg til en uvane med å sjekke mail litt for ofte også i ferien. Fraværsmelding benyttes kun når jeg er uten dekning.

– Hva står på bordet hvis du får velge ditt perfekte sommermåltid?

Grillet laks med agurksalat. Is med jordbær og diverse melontyper til dessert.

– Hvem ville du invitert til bords, hvis du ikke kunne velge familie eller kjæreste?

Fristende å si Ungarns statsminister Victor Orbàn jeg kunne sagt hva jeg mente, men jeg tror det må bli Erlend Loe og Atle Antonsen. Livet er for kort til ikke å ha det morsomt når man har muligheten.

– Ditt beste ferieminne?

Som guttunge tilbragte jeg alltid deler av sommerferien hos min mormor ute på landet i Nord Trøndelag. Minnet om en flott mormor og tiden der oppe trumfer nok alt jeg har opplevd senere.

– Hvem i Bok-Norge vil du helst gi en blomsterbukett?

Det bli alle i Coop systemet som jobber med bøkene våre. De har i flere år gått foran og vist vei i massemarkedet, og har klart å etablere seg som en betydelig aktør i det norske bokmarkedet.

– Hvis du fikk være kulturminister for en høst – hva er det første du ville gjort?

Da måtte jeg ha gått til næringsminister Iselin Nybø og spurt om det var mulig å bytte. Tror nok jeg kunne gjort mer nytte for meg der.

– Hvilken overskrift håper du å se på BOK365 til høsten?

Bladcentralen fortsetter veksten!!!!

– Hvilket spørsmål burde vi ha stilt deg?

Tja synes det var mer enn nok spørsmål jeg, men kanskje hva som var favorittboken min. Da ville svaret vært Den gamle mannen og havet. Det ligger for øvrig en dokumentarserie om Hemingway på NRK. Den kan jeg anbefale på det varmeste.