Lever mangadrømmen

Helen Kaldheim (Foto: Privat)

BARNEBOKPROFILEN: Helt siden Helen Kaldheim var åtte år har hun drømt om å utgi sin egen mangabok. Nå har drømmen gått i oppfyllelse.

 

Helen Kaldheim (f. 1995) er både cosplayer, barista og mangategner. I fjor utga hun den første norske mangategneserien – og denne våren er hun aktuell med oppfølgeren, Mørkalven 2: Trofeet (Egmont).

 

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken:

– Min drøm siden jeg var åtte år, og leste min første mangabok på biblioteket, var å lage min egen manga. Også ville jeg skrive en fortelling med en mørkalv som hovedkarakter, siden jeg syns mørkalver er mye kulere enn vanlige lyse alver. Resten av historien og veden bygget seg rundt disse to tingene.

Sjekk ut:

– Jeg hadde store problemer med å klare lese ferdig en bok som barn, så for meg er det W.I.T.C.H, Ranma ½ og Yu-Gi-Oh! som var mine favoritter som barn.

Hvordan jobber du?

– Jeg jobber spredt over hele dagen med mye pauser her hjemme på kontoret mitt. Men jeg har lyst å være en person som jobber fra åtte til fire, og har resten av dagen fri. I bakgrunnen når jeg jobber så spilles det av alt fra podcast, anime, musikk, Twitch og YouTube.

Din egen favorittillustrasjon?

– Det er en av coverideene vi vurderte, men i stedet endte opp som siste side av Mørkalven 1. Ved siden av dette så er favorittillustrasjonen min den som befinner seg på side 154 i den første boken og den på side 12 i den andre boken. Men de kan jeg ikke vise for det blir store spoilers.

Hvilken barnebok gjorde størst inntrykk på deg som barn?

– Ranma ½ manga serien. Det var første bokserie som jeg både fullførte og ble helt oppslukt av. Det var nok mange grunner til dette, men det var noe likt med den bokserien og TV-seriene Pokemon og Digimon. Og jeg følte ikke at den snakket ned til meg eller var barnslig.

Hvilken barnebokskikkelse ville du helst ha møtt?

– Yami Bakura fra Yu-gi-Oh! Han er en slem og dyp karakter, men jeg kunne vist han den lille tatoveringen min av han som jeg har på armen. I tillegg syntes jeg han var veldig kjekk som liten.

Og hvem ville du helst selv ha vært?

– Kanskje Jonouchi fra Yu-gi-Oh! Han gikk fra være hovedkarakterens sin bølle om til å bli hans beste venn. Jonouchi er også en fyr som kommer fra et tungt og fattig hjem, men likevel utfordrer de største duellantene som er mye mer rikere og snobbete. Han er også det store limet i gjengen føler jeg.

Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

– Noe et barn kan kjenne seg godt igjen i, noen å se opp til og noe kult eller tøft.

På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi?

– På eventyr med Potter, helt klart.