Ny Wisting rett rundt hjørnet

Den unge William Wisting inntar Norge 5. november.

I Jørn Lier Horsts ellevte bok om politimannen William Wisting skal vi tilbake i tid. Nærmere bestemt til 1983.

 

 
naar-det-moerkner_productimageStavern 1983: William Wisting er nybakt tvillingfar og fersk konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen. En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere.

 

Historie under utvikling

Dette er bakgrunnen for Jørn Lier Horsts ellevte roman om Wiliam Wisting, og krim-Norge gleder seg. I de tidligere bøkene har vi møtt den voksne Wisting og vært med ham gjennom barnas oppvekst, hustruens død og samliv og brudd med ny kjæreste. Datteren Lines journalistkarriere har vært en parallellhistorie til Wistings utvikling som politimann i de senere bøkene, og Horst har hatt stor suksess med fortellingene om politimannen i Stavern og Larvik. Den kommende boken, der vi altså skal bli kjent med den unge Wisting, imøteses med spenning.

Les også: Petrona Award til Horst

 

Horst-J-rn-Lier_Foto-Jesper-Mager-y
Foto: Jesper Magerøy

Tre serier gående

Jørn Lier Horst skriver krimbøker om William Wisting, ungdomsbøker om Clue-gjengen og barnebøker om Detektivbyrå nummer 2. Tidligere jobbet han som etterforskningsleder i Larvik, og han kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Han sluttet i politiet i 2013 for å kunne skrive på heltid. Handlingen i bøkene til Jørn Lier Horst er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken.

Jørn Lier Horst debuterte i 2004 med Nøkkelvitnet, og har siden vunnet en rekke priser for sitt forfatterskap.

 

Les også: Wisting blir tv-serie

Les også: Ny Wisting til jul

 

Den nye boken får tittelen Når det mørkner, og har fått utgivelsesdato 5. november.