Ny Wisting til jul

Og denne gang møter vi den unge William Wisting. I saken som former ham som politimann.

I sin ellevte bok om politimannen William Wisting tar forfatter Jørn Lier Horst oss med tilbake i tid. Til året 1983, da den unge tvillingpappaen Wisting plutselig står midt oppi en forbrytelse som skal forme hans politiliv.

 

Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen.

 

Ny innsikt

Naar-det-moerkner_productimageEn vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det.

Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.

 

Les også: Petrona Award til Horst

 

Tre serier gående

Jørn Lier Horst skriver krimbøker om William Wisting, ungdomsbøker om Clue-gjengen og barnebøker om Detektivbyrå nummer 2. Tidligere jobbet han som etterforskningsleder i Larvik, og han kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Han sluttet i politiet i 2013 for å kunne skrive på heltid. Handlingen i bøkene til Jørn Lier Horst er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken.

Jørn Lier Horst debuterte i 2004 med Nøkkelvitnet, og har siden vunnet en rekke priser for sitt forfatterskap.

 

Les også: Wisting blir tv-serie

 

Den nye boken får tittelen Når det mørkner, og har planlagt utgivelse 29. november.

 

(Foto: Gyldendal/Jesper Magerøy)