«Petrona Award» til Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er tildelt den engelske prisen «Petrona Award» for fjorårets beste skandinaviske krimroman.

Horst fikk prisen for romanen Hulemannen (The Caveman), og den ble delt ut av fjorårsvinneren, den islandske forfatteren Yrsa Sigurdardottir.

 

 

– Bølgen av nordisk krim brer seg stadig ut over landegrensene. Å motta prisen for fjorårets beste krimroman er derfor svært gledelig og oppleves som spesielt ærefullt, sier Horst.

CjIK_QpWYAA6xRx«Petrona Award» er en pris som deles ut til årets beste skandinaviske krimbok. Prisen er oppkalt etter krimbloggeren Maxine Clarke som døde i desember 2012, og som skrev under navnet «Petrona». Horst er første nordmann som mottar prisen. Tidligere vinnere er Liza Marklund, Leif GW Persson og Yrsa Sigurdadottir.

 

Høyt priset forfatterHulemannen_productimage

Hulemannen ble utgitt på norsk i 2013, og er Horsts niende roman om William Wisting. Tønsberg Blad skrev at boken var «en ny seier for den usedvanlig dyktige Larvik-forfatteren», mens Varden mente den var «en fulltreffer fra begynnelse til slutt».

Horst har tidligere vunnet en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen (2011), Rivertonprisen (2012), Glassnøkkelen (2013) og The Martin Beck Award (2014).

 

TV-serie

Jørn Lier Horst er i vinden denne våren. Ikke bare selger han hyllevis med bøker for voksne, ungdom og barn, nylig ble det også klart at hans poltitihelt William Wisting  skal bli hovedperson i en ny norsk-dansk tv-serie.

Serien om William Wisting kan bli å se på tv-skjermene i 2019.