Solgt til fem land – pluss Gyldendal

Krimdebutant Geir Tangens selvpubliserte roman "Maestro" er solgt til seks land, inkludert Norge. For Gyldendal har sikret seg rettighetene på hjemmemarkedet.

Det er bare en drøy måned siden Maestro kom ut, og nå er boken solgt til fem land. I tillegg til Gyldendal i Norge. Fra i dag av kan Tangen presentere seg som Gyldendal-forfatter.

 

Maestro omslagGyldendal har kjøpt rettighetene til å gi ut Maestro i pocket, og skal i tillegg gi forfatteren redaksjonell hjelp og støtte i arbeidet med seriens andre bok Hjerteknuser.

At en selvpublisert roman oppnår slik suksess på kort tid kan antagelig best sammenlignes med svenske Emilie Schepps internasjonale suksess etter at hun også valgte å gi ut sin debutroman selv.

 

Les også: Krimsuksess for Bokbloggeir

 

For pr. i dag er Geir Tangen solgt til Danmark (Modtryk), Russland (AST), Nederland (The House of Books), Norge (Gyldendal), Tyrkia (Itacky) og Tyskland (Goldmann). Det forhandles også med flere andre europeiske land, og trolig vil noe komme på plass i løpet av de nærmeste dagene.

 

Overveldet og glad

Bilde 4 foto kurt misjeHovedpersonen selv er helt overveldet.

– Det er helt surrealistisk dette her, sier Geir Tangen til BOK365. – Gyldendal-avtalen har vært klar noen uker, men vi har ventet med å fortelle om den og vil lansere den i forbindelse med krimfestivalen, som åpner i morgen. Utenlandssalget er også helt overveldende. Det er store rennomerte forlag dette, så jeg er veldig glad.

– Nå har du hatt suksess på egenhånd og kunne jo fortsatt med eget forlag og gjort det bra slik. Hvofor selge seg til Gyldendal?

– Det er først og fremst for å få muligheten til å jobbe med de flinke folkene Gyldenal har. Og så har de jo et apparat for å få bøkene ut i butikkene. Til tross for all oppmerksomheten jeg har fått, så er ikke boken å finne i mer enn en femdel av bokhandlene. I tillegg får jeg altså satsing på og hjelp frem mot bok nummer to i serien.

 

Les også: Norges største krimblogger debuterer

 

Geir Tangen er lærer av yrke, men nå har han søkt tre månders permsjon til høsten for å satse på heltid som forfatter. Det samme gjør hans forfatterkone Agnes Matre, som han gir en stor del av æren for at Maestro har blitt så vellykket som den har blitt.

– Vi har vært to om dette her. Vi jobber veldig tett sammen, sier Geir Tangen.

I morgen åpner krimfestivalen i Oslo. Der er den selvpubliserte forfatteren og bokbloggeren gjest. Hvordan takler han all oppmerksomheten han er blitt til del?

– Det er som sagt helt surrealistisk dette. Men først og fremst føler jeg en enorm glede. Og jeg er veldig ydmyk. Det har skjedd noe her som vanligvis ikke skjer med en selvpublisert forfatter, smiler Geir Tangen.

 

Du kan lese mer om forfatteren og utgivelsen på Ahlander Agency sine sider. Og på MATA forlags hjemmesider.:

(Forfatterfoto: Kurt Misje)