Tilbake til Cappelen Damm

Gert Nygårdshaug avslutter samarbeidet med Juritzen og kommer med ny krim på Cappelen Damm til høsten.

Gert Nygårdshaug forlot Cappelen Damm for ganske nøyaktig to år siden blant annet etter uoverenstemmelser om ebok-salg. Nå er han tilbake i det han selv kaller «moderhuset», og overgangen gikk knirkefritt.

 

– Jeg vil si svært knirkefritt, sier Nygårdshaug til BOK365.

 

Da Gert Nygårdshaug forlot «moderhuset» og gikk til Juritzen var uenighet om digitale rettigheter noe av grunnen. Nygårdshaug frontet en rekke forfattere som ønsket å selge egne ebøker på egen plattform. Blant annet opprettet Nygårdshaugs sønn Hans Jørgen Furre Nygårdshaug og kompanjong Jonas Rudlang nettstedet ePorten.no, der forfattere kunne selge egne ebøker og få en større del av potten enn når bøkene ble solgt via vanlige kanaler. Men i fjor pakket eporten sammen uten å ha kommet skikkelig i gang. For mye arbeid og fokus på studier gjorde at Nygårdshaug jr. og partner måtte legge ned satsingen.

 

Les også:Full stopp for ePorten

 

9788202345198_MengeleZoo_forsidebeskåret– Hva skjer med dine ebøker nå?

 

– Nå overlater jeg alt det til Cappelen Damm. Jeg er overbevist om at de klarer å håndtere dem på en utmerket måte, sier forfatteren.

 

I tillegg til å melde overgang har Nygårdshaug tatt tilbake rettighetene til de bøkene Juritzen overtok, blant dem Mino-trilogien som Mengele Zoo er en del av.

 

Les også: Nygårdshaug til Juritzen

 

Feiret med vin og Super Mario

22. mars fyller Gert Nygårdshaug 70 år og i går avsluttet han arbeidet med en ny bok om sine krimhelter Fredric Drum og Skarphedin Olsen. Han postet følgende på sin facebookprofil da manus var levert:

«Manus ferdig. Manus levert. Manus antatt. Kontrakt skrevet. Kommer på Cappelen Damm august i år.
Bok 37 i dette året da jeg fyller 70 og det er 50 år siden jeg debuterte.»

Forfatteren feiret manusinnleveringen med et glass vin og med å la Nintendo-helten Super Mario «denge løs på steiner og klatre i avgrunner og over uhyggelige juv for å skaffe nok stjerner til å befri Peach fra den slemme Bowseren.»

«Blir aldri gammel på denne måten…:-), skrev forfatteren på Facbook.

 

– Hvorfor forlater du Juritzen?

 

– Det vil jeg ikke utdype. Som sagt: Det har gått usedvanlig knirkefritt. Det er godt å være tilbake i moderhuset, sier Gert Nygårdshaug.

 

Krimromanen Budbringeren, der vi igjen møter lynskarpe Skarphedin Olsen og gourmet-nevø Fredric Drum, kommer i bokhandlene i august.