Norges største krimblogger debuterer

Geir Tangen. FOTO: HAAKON NORDVIK

Geir Tangen debuterer som krimforfatter neste uke med boka "Maestro", på eget forlag etter en omfattende prosess.

Geir Tangen er kjent som personen bak Norges mest leste uavhengige bokblogg om krim og thrillerlitteratur. Nå debuterer han som krimforfatter, og lanserer boka Maestro på eget forlag, men med profesjonelle samarbeidspartnere. 

Tangen har drevet bokbloggen bokbloggeir.com siden oktober 2012, og har siden den gang hatt over 160.000 lesere.

 

Utgir på eget forlag

Etter å ha blitt antatt av en rekke norske forlag våren 2015, falt valget på «et nyskapende vestlandsforlag som satset tungt». Høsten 2015 bestemte imidlertid forlagets ledelse seg for å trappe ned virksomheten, til forfatterens store fortvilelse.

– Da forlaget valgte å trappe ned virksomheten, var alternativet å gå tilbake til ett av de andre forlagene. I så fall måtte jeg gå gjennom en ny prosess med ny redaktør og nye omskrivinger. Det hadde jeg liten lyst til, ettersom boken var så godt som trykkeklar da denne problemstillingen dukket opp, forteller Tangen til BOK365.

Boken var så godt som ferdig hos redaktør og språkvasker. Tangen valgte da å gi ut boken på eget forlag, men med profesjonelle aktører på alt fra redaktør, korrektur, trykk og distribusjon, til markedsføring, design og salg.

– Å gi ut på eget forlag var aldri planen i utgangspunktet. I samråd med Comino valgte jeg å ta over avtalene de hadde gjort med redaktør og språkvasker, og satte igang arbeidet med å få på plass alt som måtte ordnes med tanke på å gi ut på eget forlag, forteller Tangen til BOK365.

 

Maestro omslag

Tangen er i tillegg til å være krimforfatter og krimblogger lærer på fulltid, og har en fortid fra mediebransjen etter 23 år som frilansjournalist, skribent, programleder og programvert for en rekke aviser, magasiner, radiostasjoner og lokal-TV.

 

«Maestro er den første rendyrkede krimromanen med handling fra Haugesund siden 80-tallet, og Tangens historie er på mange måter både en lek med speil, og med sjangerens krimklisjeer», står det å lese i pressemeldingen. En rekke av landets fremste krimforfattere har lest og anbefalt manuset på det sterkeste. Blant dem Riverton- og Glassnøkkel-vinner Gard Sveen, Brage-nominerte Frode Granhus, krim- og scifi-forfatter Ørjan N. Karlsson og krimforfatter Frode Eie Larsen.

 

Utfordrende utgivelse

– Å gi ut selv er ikke en enkel løsning dersom du skal gjøre det skikkelig. Jeg har forståelse for at mange selvpubliserte bøker har mangler som gjør at folk reagerer. Men tross alle utfordringer er jeg veldig positiv, for jeg vet at jeg har fått det til. Og nå er Maestro klar for lansering.

 

Den 15. januar kommer Hans Olav Lahlum til Haugesund for å bokbade Tangen på hans lanseringsfest på Matbaren Brakstad kl.20.00. Samme dag er de begge å treffe også hos Norli Haugesund fra 15.00-17.00.