Britisk strandhugg for Renberg

I dag reiser Tore Renberg over Nordsjøen for å innta det britiske øyriket med romanen «Vi ses i morgen».

Nå skal det britiske bokpublikummet frelses: Tore Renberg lanserer denne uka den kritikerroste romanen Vi ses i morgen (eng. tittel See You Tomorrow) i Storbritannia. Han har en travel uke foran seg.

Renberg skal delta på en rekke arrangementer de neste dagene, med både litteraturfestival, boklansering og bokhandler-evenementer.

 

«Norway’s rising star»

Allerede i kveld skal han samtale med den nederlandske forfatteren Herman Koch på Edinburgh International Book Festival. Den anerkjente litteraturfestivalen presenterer Renberg slik i programmet: «Norway’s rising star of literary fiction Tore Renberg delivers See You Tomorrow, an eerie neo-noir novel combining horror, hope and heavy metal music. Page-turning just got faster.»

 

Legendarisk lanseringssted

I morgen kveld lanseres boken på den legendariske Rough Trade East i Brick Lane i London. Gjester er bandet I Was A King og den høyt anerkjente musikkjournalisten Dorian Lynskey fra The Guardian.

Deretter er det klart for en solid bokhandel-trippel: Onsdag kveld skal Renberg snakke om, og lese fra, romanen på Topping & Company Booksellers of Bath i Bath, torsdag kveld møter han forfatter og journalist Anita Sethi til en samtale i bokhandelen Waterstones Piccadilly i London, før han runder av lørdag ettermiddag i samtale med krimforfatter Quentin Bats i bokhandelen Blackwell’s in Portsmouth.

 

comp_tore_renberg_content

 

Var raskt ute

Det britiske forlaget Arcadia har store forventninger til boken. Forlaget kjøpte Vi ses i morgen allerede før utgivelsen i Norge høsten 2013. Arcadia, som har hovedsete i London, distribuerer bøker til store deler av den engelsktalende verden, blant annet USA, Australia, Canada og Sør Afrika. Det hører med til sjeldenhetene at en norsk roman blir solgt for oversettelse til engelsk før utgivelsen i Norge.

Rettighetene til Vi ses i morgen er så langt solgt til seks land: Storbritannia, Frankrike, Ungarn, Tsjekkia, Danmark og Sverige. Boken utkom på dansk våren 2014 til strålende kritikker. Romanen ble nominert til bokhandlerprisen 2013 og var på kortlisten til P2-lytternes romanpris her hjemme.

 

(Foto: Forlaget Oktober)