Fotball, masse masse fotball!

Enda en VM-bok under oppseiling. Morten Pedersen og Tom Stalsberg hyller Michelet og Solstad i en "litterær testimonial".

 

I går startet fotball-VM, og verdens øyne er rettet mot Brasil en hel måned til ende. Med opptil flere norske forfattere ringside.

 

Siste par ut er Dagbladet-duoen Tom Stalsberg og Morten Pedersen, som flagger at det er Jon Michelet og Dag Solstads VM-bøker som er forbildene.

De to journalistene skal på hvert sitt vis følge opp tradisjonen fra de to legendariske VM-kronikørene.

Boken  VM i fotball 2014 utgis på Cappelen Damm til høsten og skal være en hyllest til de to veteranene, men også en selvstendig kjærlighetserklæring til fotballen og til landet som dyrker den som religion. Både Solstad og Michelet skal bidra til boken.

 

 

«Litterær testimonial»

– Dette blir en slags litterær testimonialkamp for to gamle ringrever. Morten og jeg kommer til å stå kampen ut, mens Solstad og Michelet gjør viktige innhopp underveis, forteller Tom Stalsberg.

– Solstad og Michelet skal på hver sin måte bidra fra hjemmebane som «gutta på balkongen», så summen blir ei bok der Stalsberg og Pedersen ydmykt forsøker å gå i nestorenes fotspor – vel vitende at de sitter klistret hjemme og ikke tillater noe tøv — annet tøv enn de selv ville eventuelt ha gjort, sier Stalsberg videre.

 

 

Flere VM-kronikører

Det blir flere norske VM-bøker fra mesterskapet i Brasil. Tidligere er det blitt kjent at Kjartan Fløgstad og sønnen Aslak Nore skal skrive bok fra mesterskapet. Den kommer på Font forlag til høsten og skal etter planen bli en bok om livet rundt mesterskapet både på og utenfor tribunen.

– Det er både VM i Brasil og Brasil i VM, sa Kjartan Fløgstad til BOK365TV i et intervju du kan se her.

Se også: Fotball og politkk 

Les også: Skriver VM-bok med guttungen

 

 

I tillegg til boken skriver Tom Stalsberg og Morten Pedersen blogg fra mesterskapet på bloggsiden Forlagsliv. Bloggen kan du følge her.