Om forskjellen på finter og driblinger

Det nærmer seg fotball-VM, og Kjartan Fløgstad og Aslak Nore har pakket koffert og reiseskrivemaskin. Sammen med fotballredakør Frode Da Costa-Lia ser de frem mot mesterskapet på BOK365TV..

– Den brasiliansk-portugisiske tradisjonen har overstegsfinter og piruetter, den spansk-argentinske har bare driblinger med tyngdeoverføring.

 

Påstanden ovenfor er en av mange interessante betraktninger i intervjuet med de tre fotballelskerne i BOK365s sofa. Men hva er egentlig en god fotballbok?

– En god fotballbok tar fotballen høytidelig, sier Kjartan Fløgstad.  – Den beskriver det som skjer på banen, men også det utenfor. Det er ikke bare VM i Brasil, det er Brasil i VM også.

 

Finale mellom de to store?

Det er høy fotballfaglig standard i BOK365s tv-sofa, og blant sakene som diskuteres er altså hva som gjør en fotballbok god. Men der temperaturen virkelig stiger er når det skal slås fast hva som egentlig er forskjellen på Argentina og Brasil. Kanskje møtes til og med de to store sør-amerikanske landene i finalen på Marcanã 13. juli. Det ville alle de tre i sofaen likt. Kanskje særlig Kjartan Fløgstad og Aslak Nore. De skal skrive bok fra mesterskapet, som begynner om snaue to uker.

 

Les mer om det her: https://bok365.no/artikkel/skriver-vm-bok-med-guttungen/

 

Pappa Kjartan Fløgstad og sønn Aslak Nore elsker den argentinske fotballen, mens Josimar-redaktør, plateprodusent og forfatter Frode Da Costa-Lia velger seg Brasil. Se første del av TV-intervjuet med de tre forfatterne på BOK365 under.