Festspilldikteren

Edvard Hoem Foto: Atle Nielsen

Edvard Hoem blir Festspilldikter i Bergen 2018. De litterære festspill finner sted 24. til 27. mai.

Edvard Hoem har hatt de siste årene hatt stor suksess med sine bøker om oldefaren og hans etterkommere i Norge og Amerika. Men det er en mann med et langt og stort forfatterskap bak seg som får æren av å være Festspilldikter i mai.

I 2016 var det Gunnar Staalesen som var Festspilldikter i Bergen.

Det er Forfattersentrum Vestlandet som utnevner festspilldikterne, og i begrunnelsen for valget av Edvard Hoem står det:

Juryens begrunnelse

«Årets Festspilldikter debuterte med dikt allerede som tyveåring i 1969 og oppnådde fem år senere å få Kritikerprisen for romanen Kjærleikens ferjereiser. Temaene den gang var fraflytting og avfolking i utkant Norge, og vitnet om en ung, samfunnsengasjert forfatter.

Edvard Hoem har vist seg som en forfatter med et stort blikk, med politisk bevissthet og eksistensiell dybde. Han har et stort forfatterskap bak seg, har skrevet innenfor mangfoldige genre og vist seg som en eksperimenterende forfatter.»

Les om Festspilldikteren 2017 her

Bjørnson og slektskrønike

Foto: Atle Nielsen

Edvard Hoem er født i 1949 og debuterte i 1969 med diktsamlingen Som grønne musikanter. Han kan vise til et omfattende forfatterskap, med blant annet et firebinds biografisk verk om Bjørnstjerne Bjørnson. De siste årene har han skrevet den omtalte slektskrøniken, der fjerde bind Liv andre har levd ble lansert i høst, til svært god kritikk her på BOK365.

Programmet ikke klart

Programmet for De Litterære Festspill er ikke helt klart, men det vil inneholde en lengre samtale med Festspilldikteren, ledet av Kaja Schjerven Mollerin.

De Litterære Festspill finner sted i perioden 24. til 27. mai 2018

Du kan lese mer om Festspilldikteren her