Se og les i Bergen

I februar skal barne- og ungdomslitteratur debatteres på Bergen Bibliotek. Og hovedfokuset settes på formidling.

– Formidling er et nøkkelord når det gjelder barne- og ungdomslitteratur. Det sier prosjektleder for konferansen, Margrete Rasmussen ved Bergen Offentlige Bibiotek til BOK365.

Og grunnen til at nettopp «formidling» er så viktig er at det ofte står en voksen mellom en barnebok og barnet. Som lærer, leser eller på på annen måte.

– Og vi står overfor flere utfordringer, sier Rasmussen. – Det er store endringer i måten litteratur formidles på. Vi er nødt til å tenke nytt hele tiden. Derfor er denne konferansen viktig.

Barnekonferanse for voksne

Se og Les barne- og ungdomslitteratur-konferanse foregår i Bergen 6. og 7. februar 2018, og det er en fag-konferanse for alle voksne som er opptatt av barn, unge og lesning.

Det er tredje gang konferansen, som finner sted annethvert år, arrangeres, og tema for 2018 er altså formidling.

– Med perspektivene “I går – var i dag – I morgen” vil vi både trekke noen linjer, skape møter med sentrale norske forfattere og illustratører, og vise fram nye forsknings- og formidlingsprosjekter og ny formidling, forteller Margrete Rasmussen.

Fokus på formidling: Prosjektleder Margrete Rasmussen

Samarbeidsprosjekt

Se og Les er et samarbeidsprosjekt i regi av Bergen Offentlige Bibliotek, Universitetet i Bergen, Høgskolen på Vestlandet, Norsk barnebokinstitutt, Norge barnebokforfattere, og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Arrangørene regner mellom 200 og 250 deltagere over konferansens to dager.

 

(Hovedfoto: Odd Roar Aalborg/Wikimedia commons)