Eirik Jensen blir krimforfatter

Til våren debuterer politimannen Eirik Jensen og forfatter Thomas Winje Øijord med en krimthriller.

Attentatet, som er den foreløpige tittelen på boken, handler om Sjur Holt og Avsnittet for spesielle operasjoner.

 

Landets justisminister blir skutt og det finner sted et brutalt ran av en pengetransport på E6 – dette er noen av ingrediensene leserne skal få stifte bekjentskap med i thrilleren som også tar for seg fremveksten av et brutalt og internasjonalt krimmiljø.

 

– Naturlig skritt å ta

– Vi sparer ikke på noe i boken, forteller Thomas Winje Øijord til BOK365.

Eirik Jensen og Øijord ble kjent da de samarbeidet om å skrive Jensens biografi, som ble lansert tidligere i år. Boken ble godt mottatt av norske kritikere, og lå lenge på bestselgerlistene. Øijord har tidligere skrevet kritikerroste romaner, kortprosa og barnebøker, men i likhet med Jensen er det den første gangen han skriver krim.

– Jeg og Eirik jobbet veldig bra sammen da vi skrev biografien hans, og vi hadde lyst til å fortsette samarbeidet. Verken vi eller forlaget følte at vi var helt ferdige, og vi så at det fortsatt var mange historier det gjensto å fortelle. Dette var et naturlig skritt å ta, forteller Øijord.

Han understreker at boken er fiksjon, selv om deler av den er basert på virkeligheten.

 

Thomas Winje Øijord
KRIMDEBUTANT: Thomas Winje Øijord har utgitt flere kritikerroste bøker tidligere. Nå debuterer han som krimforfatter sammen med politimannen Eirik Jensen. FOTO: KAGGE FORLAG

 

Basert på virkeligheten

– Noe av boken er basert på virkeligheten og det erfaringsgrunnlaget som Eirik har. Han vet hva han snakker om, så hvis han sier at noe kunne ha skjedd kunne det mest sannsynlig ha gjort det. Når det er sagt så er dette fiksjon, en thriller. Det ligger en frihet i fiksjonen som forhåpentligvis kan løfte historiene og gi dem flere muligheter, mener Øijord.

Krimthrilleren skiller seg ifølge Øijord fra tradisjonelle, norske krimbøker hvor det skjer et drap som en politimann må etterforske.

org_Eirik_Jensen_HØY
SUKSESS: Eirik Jensens selvbiografi ble lansert tidligere i år, og lå lenge på de norske bestselgerlistene.

 

Håper på serie

– Leserne møter ikke den tradisjonelle drapsetterforskeren i denne boka. Sjur Holt har riktignok enkelte laster i sin personlighet, noe som ofte er vanlig i krimbøker, men han er mer realistisk og er en karakter som kan fungere i virkeligheten i motsetning til mange andre karakterer som for eksempel er narkomane eller alkoholikere.

– Planlegger dere å skrive en serie?

– Det kan være at det blir flere bøker, det vet vi ikke ennå, men jeg personlig håper at Sjur Holt er en karakter vi kan følge videre, forteller Øijord, og skryter samtidig av samarbeidet med Jensen.

– Det er en fordel å skrive krim sammen med en mann som Eirik som har det erfaringsgrunnlaget han har, og som vet hva han snakker om. Det gjør at det ligger en autoritet bak historien vi forteller i boken og jeg mener at dette har blitt skikkelig bra, sier Øijord.

 

Forlagssjef Anne Gathaug i Kagge sier til BOK365 at det er et spennende prosjekt og at de har store forventninger til boken. Forlaget regner med at den er i handelen før påske 2016.

 

Les også: Aldri opplevd liknende interesse

 

(Hovedfoto: Kagge forlag)