«Havboka» solgt til USA

Morten A.Strøksnes (foto: Cathrine Strøm)

Morten Strøksnes' "Havboka" er allerede solgt til ti land.

Brageprisnominerte Morten A. Strøksnes’ Havboka er solgt til USA. Det tradisjonsrike forlaget Alfred A. Knopf Inc. har sikret seg rettighetene til boken etter budrunder med flere forlag i USA. Med dette salget er boken nå solgt til ti land.

 

Havboka var et av de store samtaleemnene på den internasjonale bokmessen i Frankfurt tidligere i høst. Allerede før utgivelse i Norge ble rettighetene solgt til seks land. Nå har enda flere land meldt sin interesse. De ti landene som nå har kjøpt boka er USA, Tyskland, Spania, Italia, Nederland, Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannia og Taiwan.

 

Les også: Het Frankfurt-jakt på håkjerring 

 

Brage-nomnasjon

havbokaI forrige uke ble Strøksnes nominert til Brageprisen i kategorien for sakprosa. I juryens begrunnelse for nominasjonen til Brageprisen står det blant annet dette om boka:

«I Havboka forteller Morten Strøksnes den spennende historien om fire forsøk på å fange håkjerring i Vestfjorden. Fiskehistoriene rammer inn fire årstider i Nordland, og skildrer skarpt alt liv som yrer over og under havoverflaten, men også et vennskaps mange faser. Aller mest spenner forfatteren det store lerretet for våre liv; dypet som vi stammer fra, men som vi likevel ikke kjenner fullt ut. På suverent vis vever Strøksnes fyr- og kysthistorie, idé- og litteraturhistorie sammen med både drømmeskildringer og poetiske beskrivelser av vann og sjø, og minner oss om vårt hopehav med alt liv, og vårt felles opphav».

 

Det samlede opplaget er ifølge Forlaget Oktober så langt på 8000 eksemplarer.

 

Les også: Strøksnes inn på Boklista