Coffee table for arbeidsfolk

DAGENS FRAMSNAKKER: Gerd Johnsen.

FRAMSNAKKING: Om 50 hus som rommer så mangt.

Vår Framsnakker-spalte ruller videre. Her utfordrer vi en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. I dag har turen kommet til forlagssjef Gerd Johnsen i Res Publica.

Fra stillferdig til liv og leven

– Res Publica utgir mange gode sakprosabøker, men en coffee table-bok fra oss er sjelden. Derfor vil jeg gjerne framsnakke vår store bok om Folkets hus (av Line Scheistrøen og Sissel M. Rasmussen) – med flotte bilder og levende reportasjer bundet inn i shirting og med preg. Alle landets Folkets hus har i mer enn 100 år vært en sentral del av arbeiderbevegelsens historie. Som Kjartan Fløgstad skriver i forordet: «Stillferdig fagforeningskontor på dagtid, folkemøte om kvelden og liv og leven i helgen.» I denne boken har fotograf og journalist reist Norge på langs og på tvers og besøker over 50 av husene. Gjennom stilfulle bilder og tekster fylt med nostalgi og engasjement, møter vi menneskene som bruker husene i dag.

Les også Bok365s anmeldelse her: Folkets blues

Anbefaler Strout

STERRK ANBEFALING: Elizabeth Strout (foto: Leonardo Cendamo)

Når hun skal framsnakke en bok fra et annet forlag, velger Gerd Johnsen seg like godt et helt forfatterskap:

– Jeg vil anbefale bøkene til Elizabeth Strout, som Press forlag utgir i Norge. Det er ikke alltid jeg greier å vente til oversettelsene foreligger, så i julen skal jeg lese hennes nyeste bok, Lucy by the Sea.

 

Se også våre øvrige framsnakkere så langt:

Anitra Figenschou, Figenschou forlag: Startskudd med data og dikt

Marius Hjeldnes, Spartacus: Kollaps og traumer

Helle Sommerfelt, Dreyers: Ny støy og gammel visdom

Per Arne Drangsholt, Saga Bok: Sagakonger og familiefeider

Malene Vilnes, Frisk forlag: Skeiv anbefaling

Håkon Strand, Strand forlag: To sterke historier