Bogforum: digitale løsninger og ny utstillingshall

DANSK BOKMESSE: Bogforum er over for denne gang. Over 27 000 dansker fikk med seg Danmarks største bokmesse. Foto: Bogforum.

Årets Bogforum er over. Danskene virker fornøyde med å endelig kunne sees igjen, til tross for noen praktiske utfordringer.

Danskenes Bogforum er Danmarks største bokmesse og har eksistert siden 1992. Denne helgen ble den 29.ende bokmessen avholdt, og tilbakemeldingene fra bransjen er gode, selv om noen kritiserer ymse praktiske utfordringer.

Scene-krøll

BogMarkedet har intervjuet en rekke danske deltakere gjennom helgen, og Sanni Weber Kæsner fra Muusmann forlag er en av dem. Hun gir Bogforum tre og en halv på terningen.

– Jeg synes noen scener er flyttet veldig langt vekk og scenetidene våre har vært veldig dårlige. Tidligere har scenene vært mer åpne, og det gjorde at folk kom mer tilfeldig forbi. Men folkene på messen har vært supersøte og samarbeidsvillige når det var krøll med noe, så det er positivt, sier Kæsner til BogMarkedet.

Større plass

Leila Vestgaard fra Forlaget 28B, syntes det var fint å endelig møte kolleger igjen. Hun savnet derimot et oversiktskart, og forteller til BogMarkedet at mange kom og spurte henne om veien.

Nytt av året var nemlig en 18 000 kvadratmeter stor utstillingshall.

– Hadde det vært litt tydeligere hvor folk skulle gå, så hadde det også vært lettere å bevege seg rundt som deltager, sier Vestgaard, men legger til at Bogforum føltes nærmest dobbelt så stor i år og at det har vært deilig med ekstra plass å bevege seg på.

Digital løsning 

Over 27 000 billetter var solgt i forkant av bokmessen, og Bogforum arrangerte også digitale eventer slik at flere kunne delta hjemmefra. Bogforum AT HOME streamet blant annet fra Store Scene.