Aslak Nore ut i verden

MED INTERNASJONAL SUKSESS: Aslak Nore (foto: Agnete Brun)

"Havets kirkegård" er solgt til ni land - og flere er på gang.

– Havets kirkegård begeistrer forleggere i utlandet, forteller Aslak Nores litterære agent, Gina Winje i Winje Agency.

I løpet av kort tid er Aslak Nores roman solgt til en rekke land. Ni kontrakter er inngått – flere er underveis.

Viktige understrømmer

– Dette er en medrivende og underholdende roman, med et storartet plott og høy spenningskurve. Den forteller intelligent og poengtert om Norge, og inkluderer viktige understrømmer i vår norske historie fra 1940 og fram til i dag. Havets kirkegård er en roman som våre utenlandske forlagsvenner har ventet på! Det er storartet å treffe så til de grader i utlandet som Aslak Nore gjør med denne strålende romanen, sier Winje.

Så langt er romanen solgt til Danmark, Nederland, Finland, Frankrike, Tyskland, Israel, Italia, Spania og Sverige.

Litterær spenningsroman

Havets kirkegård er en litterær spenningsroman, og tar utgangspunkt i en hendelse fra krigens dager:  Hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» går ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer.

Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset. Forfatterskapet fikk en brå slutt da hun forsøkte å fortelle sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen under krigen. Hun ble tvunget til taushet. Olavs datter Sasha begynner å lete i farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen?

«Et overflødighetshorn»

Havets kirkegård har blitt en favoritt også hos landets bokhandlere, og er med i finaleheatet til Bokhandlerprisen, som blir utdelt tirsdag 23. november.

Også kritikerne har latt seg begeistre: «Et overflødighetshorn av en krimbok, som selv ikke den mest kritiske leser kan unngå å la seg underholde av.», skrev Sindre Hovdenakk og trillet en sekser på VG-terningen.

Aslak Nore redegjorde nylig for sitt eget forhold til litteratur i BOK365s Bokettersynet, og unne avsløre at han inspireres av alt fra episke 1800-talls-romaner til mørk sosialrealisme.