Satser på Nesbø-lyddrama

(foto: Mona Ranum)

Klart for «London»: I dag lanserer Podimo et nytt lyddrama av Jo Nesbø, med kjente skuespillerprofiler på rollelisten.

I dag er det klart for premiere på London, et lyddrama skrevet av Jo Nesbø og formidlet av skuespillerne Anders Baasmo og Agnes Kittelsen. Lyddramaet som er delt opp i fire episoder, er en psykologisk thriller basert på en novelle Jo Nesbø skrev i 2020.

JO NESBØ: – Kjempespennende å kunne henge seg på lydbølgen (foto: Mona Ranum)

Forfatteren tror det norske publikum er sultne på mer underholdning gjennom lyd:

– Lydformatet er i vekst, og særlig interessen rundt podkast har eksplodert de siste årene. Det er kjempespennende å kunne henge seg på lydbølgen, og formidle historiefortelling gjennom et slikt format, sier Nesbø.

Tøffere konkurranse

Fighten om unikt materiale til de ulike strømmetjenestene tilspisser seg. Det gjelder ikke bare allerede etablerte aktører som Storytel, Fabel og Nextory, men også Schibsteds podcast-satsing og nykomlingen Podimo – en abonnementstjeneste for podkast og lydhistorier. Med den økende interesse rundt lyddrama, vil vi se mange slike lanseringer i tiden som kommer.

Norgessjef i Podimo, Fride von Porat, er stolt over at den kjente forfatteren nå skal bidra med innhold til plattformen.

– Nesbø er en av verdens mestselgende krimforfattere, og alle vet at han lager innhold av ypperste kvalitet, sier von Porat, som mener gode skuespillernavn også skulle borge for suksess.

Eksklusivt lydinnhold

Podimo-sjefen fremhever at de har en bevisst strategi om å tenke nytt, og ønsker å tilby innhold utover det man kanskje forventer av en lydplattform: – Podimo er en one-stop-shop for lyd, uavhengig av format. Vi utvikler nye konsepter og andre måter å konsumere lyd på, sier von Porat.

Siden lanseringen i Danmark i 2019 har selskapet også beveget seg over landegrensene til Tyskland, Spania og Norge, så vel som på tvers av det latinamerikanske kontinentet.

Tidligere har selskapet flagget avtaler med både Aschehoug og Egmont People om å lage eksklusivt lydinnhold.

Nervepirrende drama i lufta

MED DRAMA I LUFTEN: Agnes Kittelsen gir stemme til Jo Nesbøs lyd-drama (foto: Mona Ranum)

Lyddramaet er en samarbeidsproduksjon mellom Aschehoug og Podimo. Historien handler om svik, begjær, kjærlighet og død. Agnes Kittelsen spiller hovedpersonen Maria, som i lyddramaet har blitt bedratt av sin ektemann og beste venninne.

– Det er en sterk og nervepirrende historie i ekte Nesbø-stil. Handlingen foregår på et nattfly fra New York til London hvor Maria har lagt en livsfarlig plan, forklarer Kittelsen. Det hele kompliseres når Maria møter Shaun, som hun umiddelbart blir tiltrukket av. Anders Baasmo som er Kittelsens motspiller, mener dramatiseringen gjør formidlingen ekstra sterk.

– Må bruke fantasien aktivt

– Dramatiseringen gir historien innlevelse og lytterne kan høre hvordan stemninger og følelser kommer til uttrykk. Det er dette som skiller lyddrama fra en typisk lydbok. Lydformatet gjør også at du som lytter må bruke fantasien aktivt. Du lager dine egne bilder av karakterene og scener, sier Baasmo.

Han legger også til at du er mobil og kan gjøre andre ting samtidig som du blir underholdt: – Det er det som er så ideelt med lydformatet. Du kan både kjøre bil, gå tur eller gjøre husarbeid samtidig. Jeg tror dette er en underholdningsplattform som vi kommer til å se mer av fremover, avslutter Baasmo.