Vil etablere ny påsketradisjon

BIDRAR TIL PÅSKEMAGASIN: Jon Fosse (foto: Agnete Brun)

Julehefte-suksess ga mersmak. Nå kommer det også et litterært påskehefte fra Bibelselskapet Verbum.

Sist jul inngikk to av landets eldste organisasjoner Bibelselskapets forlag Verbum og NMS (Det Norske Misjonsselskap) samarbeid om utgivelse av juleheftet I de dager, som ble en salgssuksess. Nå satser de på å følge opp suksessen med påskemagasinet Stille dager, med litterære bidrag og kunst fra både nåværende og avdøde profiler. 22 tekstlige bidrag er det blitt, fordelt på de sentrale dagene i påskeuka: palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, første og andre påskedag.

Har kommet for å bli?

De er ikke de første som satser på påskehefter. Der har andre vært foran dem i løypa, forsøkt og gjerne trukket seg ut igjen. Foreløpig tyder responsen på at Bibelselskapet Verbums påskehefte er kommet for å bli:

– Vi har trykket 8000 hefter, hvorav godt over 6000 solgt allerede. Norli har tatt dette inn sentralt, det har også flere andre enkeltbokhandlere gjort, forteller salgs- og markedssjef Fredrik Berentsen i Bibelselskapet Verbum, og legger til: – Påskemagasinet passer flott inn i forlagets ambisjon om å ha flere gode utgivelser knyttet til de store kristne høytidene.

Profilerte bidragsytere

Martin Eikeland i NMS var redaktør for juleheftet I de dager, og han er også ansvarlig for påskemagasinet Stille dager, med god hjelp fra duoen Barbro Raen Thomassen (kunstansvarlig) og Ulla Svalheim (litterær redaktør).

På listen av bidragsytere finner vi blant andre Jon Fosse, Sunniva Gylver, Paal-Helge Haugen, Bjørn Sortland og Mirjam Kristensen. Flere utenlandske bidragsytere sørger for at det også blir blikk ut i vår store verden.