Vekk med imprints – inn med ansatte

Alexander Even Henriksen (foto: Bjørnar Øvrebø)

Strawberry manner seg opp med seks nye hoder, og kvitter seg med imprint-navn som Pilar og Capitana.

I september var Alexander Even Henriksen på plass som Strawberry Publishings nye forlagssjef. Da han i november i fjor sluttet som konserndirektør med ansvar for innovasjon og kommunikasjon i Gyldendal, måtte han gjennom en kontraktfestet karantenetid på ni måneder.

Imprintene forsvinner

Nå er han på plass i nye omgivelser i Universitetsgaten, og tar allerede nye grep: Navneskifte, fjerning av imprintene og flere nyansettelser.

– Vi har skiftet navn på selve forlaget til kun å hete Strawberry Publishing. Det betyr at alle bokutgivelsene heretter vil bli brandet med dette. Vi fjerner imprintene Capitana, Pioner, Pilar, Canoa med flere, med ett unntak: Bastion kommer til å stå på egne ben som før, kan Henriksen berette.

Forretningsutvikling og forfatterrekruttering

I tillegg har holdingselskapet som eier rundt 89 prosent av forlaget, skiftet navn til Strawberry Stories. Dette er også eierselskapet til den juridiske nettjenesten Karnov (tidligere Strawberry Law). Hovedaksjonær i holdingselskapet er Stordalen-familien med 50,1 prosent av aksjene. De to andre aksjonærene, Jonas Forsang og Magnus Rønningen, deler resten av aksjene med like andeler. Jørn Lier Horst eier rundt 11 prosent av forlaget.

– Gründerne Jonas og Magnus har trukket seg helt ut av den operative driften for å fokusere på forretningsutvikling og oppfølging av forfattere. De har gitt meg full kontroll på forlaget, og slik får vi tydelighet både internt og eksternt, sier Henriksen.

Skal doble omsetningen

– Hovedfokus er nå å konsolidere samt profesjonalisere, organisasjonen. Derfor henter vi nå inn seks nye medarbeidere som primært skal bidra med støttefunksjoner.

Strawberry Publishing jakter nå på salgskonsulent, KAM, Bokklubbansvarlig, administrasjonsansvarlig, produksjonsassistent og sakprosa-redaktør. Og flere ansettelser kan det bli:

– Vi ser for oss en kraftig vekst de nærmeste årene, målsetningen er å doble omsetningen i løpet av fem år. Da er det viktig at vi har en strømlinjeformet organisasjon, som er bygget for å kunne håndtere økning i aktivitetsnivå. De seks vi nå tar inn er bare starten på oppbemanningen, flere vil følge.

– Har dere kontorplasser til alle?

– Du er ikke den første som spør. Vi er svært privilegerte som står overfor denne type problem. Vi løser det i først omgang i Universitetsgaten, men vi ser oss også om etter passende lokaler for videre vekst, avslutter Alexander Even Henriksen.