Glad for tysk støtte

Kristenn Einarsson.

Den tyske forleggerforeningen reagerer i likhet med den norske på kinesisk medlemskap i IPA.

Den tyske forleggerforeningen uttrykker bekymring etter at Kina ble medlem av IPA, den internasjonale forleggerforeningen. Det setter den norske foreningen pris på.

 

 

I et brev til den internasjonale forleggerforeningens leder, Richard Charkin, uttrykker ledelsen i den tyske forleggerforeningen bekymring etter at det ble klart at Kinas tilsvarende forening får være med i IPA.

Direktøren i Den norske Forleggerforening, Kristenn Einarsson, sier til BOK365 at brevet fra den tyske forleggerforeningen er det første innspillet til IPA etter Norges.

– Vi regner med at det kommer flere og at det innebærer at ledelsen i IPA må gjøre en vurdering av behovet for endinger.

 

Vurderer tiltak

I  brevet, som er datert i går, skriver lederne i den tyske foreningen at de finner det uakseptabelt at PAC (Publishers Association of China) skal ha en plass ved bordet der konfidensielle saker angående forfulgte forfattere og forleggere diskuteres.

«Det at PAC får bli medlem er et overtredelse av IPAs grunnleggende statutter», skriver lederne videre.

Vi er svært bekymret over utviklingen og ser ingen mulighet til å gå tilbake til «business as usual» denne gangen, skriver presidenten og direktøren i Den tyske forleggerforeningen i brevet til IPA.

 

Norge vil ut

Tidligere denne uken skrev BOK365 at Den norske Forleggerforening vil melde seg ut av IPA som et resultat av at Kina og Saudi-Arabia er invitert inn.

Les også: Melder seg ut av prinsipp

 

I går sa lederen i Svenska Förläggareföreningen, Kristina Ahlinder, til BOK365 at den også reagerer, men ikke har gjort noe konkret vedtak om hva den videre vil gjøre.

Den danske foreningen avventer også situasjonen.

Les også: Hensiktsmessig utmelding?