Tvunget i kne av smitten

MÅ AVLYSE: Den nye Kimen-festivalen

Litteraturfestivalen Kimen avlyser hele kommende ukes program på grunn av smitte i Vestfold og Telemark.

«Dette er eposten jeg skulle ønske at jeg aldri måtte sende, men med de siste dagers utvikling lokalt og i hovedstaden, må det dessverre bli slik,» skriver festivalleder Steinar

MÅ AVLYSE: Steinar Engeland. Arkivbilde.

Engeland til alle aktørene som kommende uke skulle blåst i gang den nye storsatsingen Kimen i det nye Vestfold og telemark. Etter fylkessammenslåingen ble festivaluka Litteratur i Vestfold historie etter 23 år. Selv om arrangøren har tilpasset programmet i nye Kimen til coronasitiuasjonen, ble det ikke mulig å gjennomføre etter en forverret smittesituasjon i flere av byene i Vestfold og Telemark.

«Smitten har økt særlig i Larvik de siste dagene. 50 prosent av Kimens programposter skulle gått av stabelen nettopp her. Avgjørelsen er tatt av Vestfold og Telemark fylkeskommune i samråd med fylkesbiblioteksjef, kulturdirektør, festivalsjef og smittevernmyndigheter. Med den smitteøkingen som er, både i Larvik og andre steder i vårt fylke akkurat nå, og med klare frarådinger fra smittevernmyndigheter om å gjennomføre alt som planlagt, så vi ingen annen utvei enn å måtte avlyse», opplyser Engeland.

– Vi tenker på publikum som hadde sett fram til dette, på aktørene som skulle vært på scenen, og ikke minst på alle barna som skulle fylt salene på barneforestillingene, skriver han på festivalens facebooksider.