Tilbake på 316

Stein Torleif Bjella, Frode Grytten og Ragnar Hovland gledet de fremmøtte i 316s festivalcomeback.

Litteraturfestivalen på Lillehammer har flere hundre offisielle arrangementer. Og ett uoffisielt. Men med sterke tradisjoner: Minibarbokbadet på rom 316.

Tom Stalsberg lanserer «grønt ordskifte» på rom 316.

Det var i 2010 journalist, forfatter, poet, laksefisker og entusiast Tom Stalsberg første gang inviterte til uoffisielt minibokbad på hotell Breiseths rom 316. Siste gang var 2018. Siste gang til nå. For denne uken er Stalsberg tilbake. Etter noen år med pandemi og åpningsfiske er pensjonist-frilanseren tilbake i toppslag. Med god og boblende støtte fra kjære medarbeidere i hans tidligere avis Dagbladet, May Thingelstad og Sigrid Hvidsten.

Les også: Opplag: 316 

Grønt ordskifte

Tema i 2022 er «Grønt ordskifte», og bevæpnet med en purre og en agurk i kryss presenterte bademesteren sine første gjester, og de var hentet på øverste hylle.

Ragnar Hovland, Frode Grytten og Stein Torleif Bjella bidro med sang, spill og dikt, hvori smakebiter fra det lovende samarbeidsprosjektet Grytten/Bjella. Den timelange seansen torsdag ettermiddag ble avsluttet med et par stunt-gjesteopplesninger under mottoet «Åpen agurk», der vi fikk oppleve Anne Gaathaug lese dikt av Øyvind Berg, Truls Horvei lese egne dikt, og Kari Brænne fremføre dikt av sin fetter Arild Nyquist. Sterke saker.

Eksklusivt bokbad på hotellrommet. Bare å benke seg i seng, stoler og vinduskarm.

Les også: Norges tredje lateste

Sterkt lag i morgen også

Og i morgen er det nye muligheter: Minibarbokbademester Stalsberg kan røpe at Jan Kjærstad kommer. Det gjør også Linn Stalsberg, Helene Uri, Marianne Bergsmark og Jon Ståle Ritland. – Pluss en kjempeoverraskelse, lokker sjefen.

Så er du på festival, stikk innom Breiseth for mer info om evenementet. Det står ikke i det offisielle programmet, men vi kan røpe at det starter 14.30 fredag.