Fra Munch til hatblogging

Hun holder deg blant annet oppdatert på forlagenes bokutgivelser vår og høst. I dag presenterer Elin Brend Bjørhei åtte bøker hun synes du bør lese i sommer.

Sommeren er perfekt lesetid. I ferieukene har man endelig tid til å lese alle de bøkene som har ligget på vent gjennom travle hverdager. Selv skal jeg kose meg med en god variasjon av sjangere i sommer, alt fra krim til fantasy. 

 

Jeg har satt sammen en liste på åtte bøker som kan skape avslapping men også ettertanke på late sommerdager:

 

Lisa Strømme: The Strawberry Girl

25912202
Denne historiske debutromanen handler om et kjærlighetsforhold mellom maleren Edvard Munch og en lokal pike i Åsgårdsstrand. Handlingen finner sted i 1893, samme år som Munch malte den første versjonen av Skrik. Strømme er fra Skottland, men er i dag bosatt i Norge.  Du kan lese et lengre intervju med henne i det nyeste nummeret av BOK.


Kari F. Brænne: Himmelfall

himmelfall
Det er mange myter forbundet med endeliktet til den russiske tsarfamilien. I Brænnes historiske roman har et av familiemedlemmene overlevd. Historie og eventyr kobles sammen til en historie som av anmeldere har blitt beskrevet som «fengslende» og «overbevisende».


Marianne Storberg: Eplehagen

9788203360312

Ønsker du å lese om norsk historie er Storbergs nyeste roman et godt valg. En apotekerdatter fra Kristiania tar seg tjeneste som guvernante på en prestegård i Asker. Eplehagen er underholdende, lærerik og interessant, og skrevet i et stemningsfullt språk.


Bjørn Vatne: Slik skal vi velge våre ofre

vatne. slik skal vi velge va re ofre. omsl
Vatne har tatt for seg et svært aktuelt tema i sin romandebut. En mann mister sin kjære, og i sorgen oppretter han en hatblogg på internett. Boken er nominert til Bokbloggerprisen 2015 for årets beste roman.


Erica James: Alt i et øyeblikk

alt-i-et-øyeblikk-WEB
James gikk rett inn på de norske bestselgerlistene da denne boken ble lansert i vår, og der har hun ligget siden. En ulykke knytter livene til tre ukjente mennesker sammen i James’ romantiske roman. Boken er varm og rørende, og passer flott på late sommerdager.


Corina Bomann: Måneskinnshagen

9788202446697

En legendarisk fiolinist forsvant sporløst. Hva skjedde? Romantikk og mysterier blandes i denne atmosfæriske boken som er bygget opp med parallellhistorier fra fortiden og nåtiden. Bomann er en stor forfatter i Tyskland, og dette er hennes andre utgivelse på norsk.


Didrik Morits Hallstrøm: Krø

9788202451721
En nygotisk grøsser som er kommet i pocket. Oslogutten Adam må reise til en øy på Vestlandet, og tilbringer deler av sin tid med å flykte inn i et dataspill. Krø er ikke en bok med mange effekter, men er en stillferdig grøsser som kan sammenliknes med noen av bøkene til svenske John Ajvide Lindqvist.


Janis Jonevs: Fordømte 94

9788283160338_product_full

Jonevs regnes som en av de beste, nye litterære stemmene i Latvia og denne boken, som er den første latviske romanen som er direkte oversatt til norsk, er under oversettelse til flere språk. Vi møter en guttegjeng som vokser opp i Latvia på midten av 1990-tallet, og som er svært opptatt av heavy metal.  Boken gir assosiasjoner til Beatles av Saabye Christensen.

 

elin brend bjørhei

 

Les også: Tom Egelands sommerlektyre

Les også: Janneken Øverlands sommerlektyre

Les også: Anders Neraals sommerlektyre

Les også: Atle Nielsens sommerlektyre

 

 

(Hovedfoto: Christina Børding/XTina Foto)