Fem i sommer fra Anders

Vi fortsetter å presentere redaksjonens sommerlesning. I dag: Anders Neraal.

Anders Neraal bor i Värmland og derfra passer han blant annet Facebook-siden vår og presenterer en lyrisk perle hver søndag. Blant annet. I dag presenterer han sin sommerlektyre.

 

Version 2
NYTER SOMMEREN PÅ TERRASSEN: Lyrikkansvarlig Anders Neraal

 

Ketil Bjørnstad: Verden som var min. Syttitallet

9788203360817

I fjor leste jeg den nydelige erindringsboken Verden som var min. Sekstitallet av Ketil Bjørnstad. I år kan jeg ikke vente med å gi meg i kast med neste bind Syttitallet (Aschehoug), som kommer i salg mot slutten av juli. Bjørnstad var sammen med Ole Paus, mine første store helter både hva gjaldt lyrikk og musikk. Vennskapet og samarbeidet disse to imellom er ganske sikkert viet viktig plass i boka.

 

 

Jan Erik Vold: Kánon/Kannon/Kanón. – En krønike om litterær kvalitet

9788205475618

Jan Erik Vold skriver en bok og jeg blir glad. Slik er det. Nå har JEV nettopp kommet med en ny artikkelsamling om våre mest kjente lyriske modernister: Kánon/Kannon/Kanón. – En krønike om litterær kvalitet. (Gyldendal). Denne skal jeg nyte i tenksomme små doser.

 

 

 

Victoria Bø: Adresse Alberta

9788251687119

Mitt andre hjemland er Canada. En bok jeg gleder meg til å lese er talentfulle Victoria Bøs siste roman Adresse Alberta (Vigmostad&Bjørke). Boken handler om norske Jenny som har bodd tretti år i Canada, men som må finne nye veier i livet etter at hennes mann forlater henne.

 

 

 

Nicholas Møllerhaug: Stupet. Leif Grungs krig 

9788241912283

Sommeren er godt i gang, jeg har allerede rukket å lese Nicholas Møllerhaugs vakre bok om bergensarkitekten Leif Grung: Stupet. Leif Grungs krig. (Vigmostad&Bjørke). Boken er spennende som en kriminalroman og vanskelig å legge fra seg.

 

 

 

Joris Luyendijk:  Svømme med haier

9788282201414

Litt økonomifag hører også med. Den hollandske stjernejournalisten Joris Luyendijk fikk i oppgave å skildre menneskene som arbeider i Londons finansmarked: Svømme med haier. (Arneberg Forlag). Et til tider skremmende portrett av en industri uten politisk styring.

 

 

 

 

Les også: Atle Nielsens sommerlektyre

Les også: Anders Neraals sommerlektyre 2015