Starter krimforfatterskole

Er du den nye Lahlum? Cappelen Damm jakter på nye krim-talenter og starter Krimforfatterskolen til høsten.  

– Vi å gi skrive-talenter en mulighet til å utvikle sine evner til å skape spennende fortellinger, sier Knut Gørvell i Cappelen Damm. Flere profilerte krimforfattere bidrar på forlagets nye krimskole.

 

I oktober 2016 ruller Norges største forlag i gang Krimforfatterskolen, men allerede nå kan man melde seg som søker. Det første året består av seks kurskvelder à seks timer. Hovedlærerne er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen. I tillegg vil noen av våre beste krimforfattere som gjestelærere, blant disse Hans Olav Lahlum, Chris Tvedt og Eystein Hanssen.

 

Eystein_CappDamm_0239

KRIM-GJESTELÆRER: Eystein Hanssen (Foto: Fredrik Arff / Cappelen Damm)

 

Ulike krim-sjangre

– Gjennom undervisningen ønsker vi å gi skrive-talenter en unik mulighet til å utvikle sine evner til å skape spennende fortellinger, sier Knut Gørvell i Cappelen Damm. – Det blir undervisning i ulike krim-sjangre, plot- og karakterutvikling, motstand i skriveprosessen, språk og stil. Undervisningen vil bli gitt i form av forelesninger, samtaler med forfattere og ikke minst veiledning og tilbakemelding på tekster elevene skriver selv.

Allerede i søkerprosessen får man brynet seg litt: Da skal man skrive en scene fra en spenningsfortelling – ikke nødvendigvis en ferdig fortelling med begynnelse og slutt, men et utdrag på tre sider.