Mer Kepler-krim til høsten

Deres forrige roman om Joona Linna hadde et rekordstort førsteopplag på 50.000 i Norge. Nå er ekteparet Kepler klare med den sjette boken i serien. Den er en av flere oversatte krimtitler som utgis til høsten.

Joona Linna har avtjent to år av sin fengselsstraff på anstalten Kumla da han blir overført til en annen, fjerntliggende avdeling for et hemmelig møte. Kaninjegeren (Cappelen Damm) har planlagt utgivelse i oktober.

John Hart ble en anmelderfavoritt da hans første krim, Det siste barnet, utkom på norsk. Han har solgt over 100.000 bøker her til lands og etter fem år er han klar med en ny krim. Syndens forlatelse (Font) utgis i september, og er en forteling om skyld og uskyld, tillit, svik og hevn.

 

Bak-lukkede-doererSterkt fra Gyldendal

Gyldendal har flere sterke, oversatte navn på sin høstliste. I juli kommer den amerikanske bestselgeren Bak lukkede dører av B.A. Paris på norsk. Michael Connelly er aktuell med Den svarte boksen (Gyldendal), en ny bok i Bosch-serien. Før David Lagercrantz videreførte fortellingen om Stieg Larssons Lisbeth Salander skrev han true crime-romanen Syndefall i Winslow. Her handler det om etterforskningen rundt dødsfallet til den kjente matematikeren Alan Turing. Ernest Clines Armada (Vendetta) er en science fiction roman som starter med at en high school student oppdager en ufo utenfor klasseromsvinduet. Michel Bussis Etter styrten (Bazar) er under utgivelse i 31 land. Bussi er en av Frankrikes mestselgende forfattere.

 

Djevelenidenhvitebyen_HOSkrekk for voksne

Mats Strandberg opplevde stor suksess som en av to forfattere bak ungdomstrilogien Sirkelen. Hans nyeste utgivelse, Fergen (Juritzen), er en grøsser for voksne, og handler om ondskap om bord på en ferje i Østersjøen. Svensk presse har kalt ham «en svensk Stephen King» i sine anmeldelser av boken. Svenske John Ajvide Lindqvist har også blitt sammenliknet med King. Han er norgesaktuell med Bevegelsen (Cappelen Damm), den andre boken i trilogien som startet med Himmelstrand. Boken kommer i oktober.

 


Amerikanske bestselgere

Erik Larssons true crime-roman Djevelen i den hvite byen (Font) ble en sensasjonell bestselger i USA hvor den har tilbrakt over 350 uker på bestselgerlisten. Boken handler om USAs første seriemorder, og den er i ferd med å filmatiseres med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Den kommer på norsk i september. Cappelen Damm utgir den amerikanske bestselgeren Enken av Fiona Barton i juli. Bartons bok sammenliknes med Piken på toget, og handler om enken etter en mann som ble anklaget for en grusom forbrytelse. Jessica Knolls Verdens heldigste jente fikk mye omtale da den utkom i USA i fjor. Kagge utgir boken på norsk i slutten av juli.

 


enkenNy rettslig thriller fra Dugoni

Goliat forlag utgir en ny bok av Jonas Moström, Dominodøden, i september. Leif G.W. Perssons Bombemakeren og kvinnen hans (Vigmostad & Bjørke) utkommer også i september. Den andre boken i Robert Dugonis rettslige thriller-serie, Siste åndrag (Gursli Berg), kommer på norsk samme måned. Det kommer også nye krimbøker fra Arnaldur Indridason, Christoffer Carlsson, Belinda Bauer, Peter James, Jakob Knudsen og Olivier Truc. Bokvennen utgir en samling krimnoveller av Arthur Conan Doyle.

 

Vi gjør oppmerksom på at titlene i denne saken kan bli endret og/eller flyttet. En fyldig oversikt over bokhøsten finner du i det nyeste Bok og samfunn.