Slåttekar over dammen

Edvard Hoems første bok om utvandrerne og dem som ble igjen er solgt til USA.

Edvard Hoems roman Slåttekar i himmelen er solgt til USA. Boken kommer på det velrennomerte, uavhengige forlaget Milkweed. Det er andre gang Hoem utgis i USA. Første gang var i 1989 med romanen Kjærleikens ferjereiser.

 

Slåttekar i himmelen er den første boken i Hoems store slektskrønike om Knut Hansen Nesje og familien hans. Boken var en av de mestselgende norske romanene i utgivelsesåret 2014.

Siden har det kommet to til om Hoems familie på prærien og hjemme i Romsdal, nemlig Bror din på prærien og Land ingen har sett. Samlet opplag for de tre romanene er nå på 181.500 eksemplarer.

Les også: Om prærien og slåttekarer

 

Sekser på terningen

Bøkene har fått strålende kritikker. Bok365 ga Slåttekar i himmelen en sekser på terningen, og anmelderen skrev blant annet:

Til USA: Edvard Hoem

«Edvard Hoem rører meg både med sitt vakre språk, med sine karakterer og situasjonene han tegner ut for oss. Vi ser for oss Serianna med pipen. Vi blir forelsket i Gjertine med den sterke viljen og føler hennes sensualitet nesten på kroppen. Og Nesje, slåttekaren Nesje, forrest i rekken av slåere … Sakte kommer han mot deg med ljåen hevet. Ikke for å ta deg, men for å sørge for at jobben blir skikkelig og forsvarlig gjort. Med seige, rytmiske bevegelser legger han det høye gresset for sine føtter. Selvfølgelig er det han som blir første slåttekar i himmelen.»

 

Les også: Den største i mitt fag