God morgen, Karenslyst!

Birgitte Rommen ved Ark Karenslyst trekker frem "Mysterieavenyen" av John Irving som en av sine personlige favoritter. Den fikk henne til å gapskratte av latter.

Utenfor hovedstaden ligger Ark Karenslyst Allé på Skøyen. Denne moderne handlegaten fikk sitt navn i 1994, da området kun bestod av industri og falleferdige hus. Området har siden gjennomgått en stor utvikling, og er i dag et naturlig møtepunkt på Oslos vestkant.

 

Navn: Birgitte Rommen, 46

Jobber hos: ARK Bokhandel, ARK Karenslyst Allé Skøyen. Har jobbet her i rundt tre år.

 

 

 

Er det en god morgen?

Dette er en super morgen, kaldt og deilig ute og passer perfekt til å gå med hund i

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Mannen som ikke var morder av Hjort & Rosenfeldt. Dette er månedens ARK-venn kupp og en fabelaktig krim. Jeg har lest den selv og anbefaler den på det sterkeste!

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Arv og miljø av Vigdis Hjort. Hun skriver så bra og veldig sterkt om ganske tøff familiesituasjon og relasjon. Klarer ikke å legge boken fra meg.

Mysterieavenyen av John Irving. John Irving er helt vill, jeg elsker alt han skriver, og denne er sterk, trist, annerledes og morsom. Jeg gapskrattet flere ganger av de utsøkte personbeskrivelsene.

Naboparet av Shari Lapena. Dette er skikkelig psykologisk krim uten blod og gørr! Pageturner, leste den ut på en kveld. En smeltedigel av fødselsdepresjon, pengenød, manipulering, hat og alt en skikkelig krim skal inneholde.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Når kommer Lucinda Rileys Skyggesøsteren i pocket?

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Jeg blir til i møte med deg: en bok om relasjoner av Marit Slagsvold. Veldig nyttig, lærerik og bevisstgjørende bok, og er den som har gjort mest inntrykk på meg akkurat nå.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Har dere vaffeljern?»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Harry Potter, moro med magi og trylleri.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

John Irving, fordi jeg syns alt han skriver er bra.