Se åpningsseremonien live!

Deichman Bjørvika (Foto: Tove Lauluten)

I kveld åpnes det nye hovedbiblioteket Deichman Bjørvika. Du følge åpningsseremonien live fra klokken 17.

Endelig får Norge og Oslo sitt nye hovedbibliotek, men grunnet coronasituasjonen er det kun et knippe som får være med på selve åpningsseremonien. Men fortvil ikke, biblioteket sender seremonien live på sine Facebook-sider fra klokken 17.

H.K.H. Kronprins Haakon vil være til stede, og det vil også ordfører Marianne Borgen, byrådsleder Raymond Johansen og kulturbyråd Omar Samy Gamal. Det blir musikk for anledningen ved Maria Lotus og Lars Lillo-Stenberg, og barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett vil synge. Forfatterne Camara Lundestad Joof og Lars Saabye Christensen leser en prolog til åpningen.

Etter seremonien åpnes dørene for publikum.

Se åpningsseremonien live her!

Kun 1000 besøkende

På grunn av smittevernet er det kun 1000 personer som kan oppholde seg inne i biblioteket av gangen. Dessuten anbefaler smittevernmyndighetene i Oslo at man kun oppholder seg på biblioteket i maks to timer.

LES OGSÅ: Gratulerer, Noreg! Gratulerer, Oslo!

Det betyr at dersom du ønsker å besøke Deichman Bjørvika i den nærmeste fremtid, må man belage seg på kø og ikke minst å holde en meter avstand til andre besøkende.

Biblioteket oppfordrer besøkende til å følge med på Facebook-siden deres, hvor de jevnlig vil komme med oppdatering på kølengden utenfor biblioteket. Dermed kan man slippe en bomtur, om køen er spesielt lang den dagen.

Men det er gode muligheter for å få oppleve biblioteket denne sommeren – det er nemlig åpent sju dager i uka.