Lansering av «Norbritannia»

Gry Blekastad Almås (Foto: Vigmostad & Bjørke)

Se lanseringen av Gry Blekastad Almås` debut, live fra den britiske ambassaderesidensen i Oslo.

Gry Blekastad Almås er et kjent ansikt for mange, etter en årrekke som nyhetsanker og reporter i NRK, blant annet som London-korrespondent fra 2010 til 2013 arbeidet. Denne høsten debuterer hun som sakprosaforfatter, og da er det selvsagt Storbritannia som står i fokus.

I Norbritannia – en reise i det norske Storbritannia (Vigmostad & Bjørke) besøker Almås steder og møter mennesker på de britiske øyer som forteller om forbindelsen mellom landene våre. Hun stiller spørsmålet hvordan vi nordmenn preger britene. Fins det et «Norbritannia» i Storbritannia? Og hvordan påvirkes det i så fall av den politiske krisetiden britene opplever?

Dette er blant spørsmålene vi får svar på når den tidligere London-korrespondenten møter en av sine mest kjente forgjengere, Annette Groth, til en samtale om landet de begge elsker. Tippekampens far, Arne Scheie, holder fotballquiz og den britiske ambassadøren Richard Wood forteller om sin leseopplevelse. Han har allerede røpet for oss at boka har lært ham mye nytt om hjemlandet. Krigshelten Leif «Shetlands-Larsens» datter Astrid Larsen, som er en av bokas hovedpersoner, er også til stede.

Se sendingen her: