Sarah til Juritzen

Sarah Natasha Melbye

Etter 14 år i TV 2 melder Sarah Natasha Melbye overgang til forlagsbransjen.

Sarah Natasha Melbye slutter i TV2 for å begynne som PR-ansvarlig i juritzen-forlagene. 

 

– Jeg har hatt 14 fantastiske år i TV 2, men følte at tiden nå var inne for nye utfordringer. Jeg har hørt at man i alle fall én gang i livet skal forsøke å ha hobbyen sin som jobb, og det er akkurat det jeg gjør, når jeg nå skal jobbe med bøker, sier Sarah Natasha Melbye.

 

Kjenner bokbransjen

I TV 2 har Melbye ledet programmer som Farmen, Gullfisken, Ettermiddagen og Vil du bli millionær, men også flere kulturprogrammer, hvor bøker og forfattere har vært tema. Hun har også ledet flere bokbad fra forskjellige scener de siste årene.

– Bøker og forfattere fra juritzen-forlagene skal ha en høy profil i media, det kommer Sarah til å fikse. Hun har en sjelden erfaringsbakgrunn fra alle typer media, har et enormt nettverk og et hjerte for bøker. Gjennom alle kulturprogrammene hun har ledet har hun vist at der andre bare ser ord, ser Sarah en spennende, redaksjonell vinkel, sier forlegger Arve Juritzen.

 

Har jobbet med sjefen før

Arve lettNY
Fornøyd: Forlegger Arve Juritzen

Da Melbye i 1999 meldte overgang fra NRK, hvor hun jobbet i radio, til storbykanalen Metropol, var det nettopp Arve Juritzen som hentet henne til kanalen.

– Arve ga meg min første tv-jobb, så det føles helt riktig at det også er han som gir meg min første jobb utenfor bransjen, sier Melbye og legger til at hun som PR-ansvarlig kommer til å treffe på mange gamle kollegaer, når hun er med forfattere rundt til blant annet tv- og radioprogram.

Både Arve Juritzen og Sarah Natasha Melbye har også ledet programmet Vil du bli millionær på TV2.

 – Sarah har vært  en dyktig programleder og en viktig del av TV 2s DNA i alle de årene hun har frontet kanalens satsinger. Nå ønsker vi i kanalen Sarah lykke til i sin nye tilværelse i bokbransjen, og vi gleder oss til å følge henne videre fra sidelinjen, sier programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.