Salander-tittelen er klar

Den fjerde Lisbeth Salander-boken får tittelen «Det som inte dödar oss» og skal utgis i minst 35 land til høsten.

Det ble mye spetakkel da forlaget Norstedts meldte at de hadde satt i gang skrivingen av en bok nummer fire i Stieg Larssons gigantsuksess Millennium-serien, trass i at den opprinnelige opphavsmannen for lengst har forlatt oss.

 

«Skammelig»

Påfunnet fikk Tom Egeland til å rase i et innlegg i BOK365s spalter: «Jeg synes det er skammelig. Og ubegripelig. Jeg fatter ikke at dette er mulig å danse på Stieg Larssons grav på denne måten.»

Saken er vel så betent i Larssons hjemland. Hva som tidligere ble omtalt som den fjerde «Stieg Larsson-boken» omtales heller som «den fjärde Salander-deckaren».

 

Potter og Da Vinci

Det er David Lagerkrantz – forfatteren bak boksuksessen om Zlatan – som er hyret inn for å skrive fortsettelsen på historien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Nå skal boken være ferdig.

–Det føles utrolig godt, sier David Lagercrantz til Dagens Nyheter.

I følge avisen er Det som inte dödar oss på 500 sider og blir trykket på sensommeren. Planlagt utgivelsesdato er 27. august. Boken utgis samtidig på flere språk og et totalopplag på flere millioner. Dagens Nyheter sammenligner utgivelsen med Dan Browns Da Vinci-koden og JK Rowlings Harry Potter-bøker.